K CAPITAL

Capital heeft de ingesloten brief gestuurd aan Vendex KBB

K Capital heeft de ingesloten brief gestuurd aan de raad van bestuur van Koninklijke Vendex KBB

Boston, March 18 /PRNewswire/ -- K Capital verzoekt het bestuur van Vendex strategische alternatieven te onderzoeken. (VNDX NA)

27 februari 2003
Koninklijke Vendex KBB
Aan: raad van bestuur en
raad van toezicht
De Klencke 6
1083 HH Amsterdam
Nederland

Geachte heren:

K Capital Partners is een beleggingsvennootschap die zich richt op ondergewaardeerde Europese aandelen. Wij zijn reeds 3 jaar aandeelhouder in Vendex, en bezitten momenteel meer dan 5% van de aandelen van het bedrijf. Ons aandelenbezit wordt op het moment geregistreerd bij de regelgevende instantie.

Wij geloven dat de beurswaardering van Vendex aanzienlijk lager is dan de intrinsieke waarde van het bedrijf. Uitgedrukt in waarderingsratios wordt Vendex momenteel gewaardeerd op een P/E-ratio van 5x en een EV/EBITDA-ratio van 3,5x. Als bovendien de onderliggende onroerend-goedwaarde niet wordt meegerekend, wordt Vendex verhandeld tegen een aangepaste EV/EBITDA-ratio van minder dan 2x. Deze waarderingsratios zijn beduidend lager dan welke vergelijkbare Europese detailhandel dan ook, en op absolute basis zijn zij absurd.

Zoals wij in voorgaande brieven reeds hebben aangegeven, geloven wij dat aandelen Vendex om de volgende redenen tegen deze irrationele waardering worden verhandeld:

Er wordt altijd een korting toegeschreven aan detailhandelaars met een conglomeraat/multiformule. Beleggers zijn bang dat buitenlandse uitbreiding een lager investeringsrendement op zal leveren.

De vraag door de Nederlandse consument is laag vanwege een trage economie en inflatie. De huidige aandelenmarkt is niet gunstig voor 'small cap'-aandelen.

Hoewel het vertrouwen van de consument en de aandelenmarkten uiteindelijk zullen verbeteren, zullen andere bovengenoemde redenen niet veranderen. Daarom zijn wij, na 3 jaar als geduldige aandeelhouder, tot de conclusie gekomen dat de aandelenmarkt Vendex nooit een redelijke waardering zal geven; zelfs op de beste markt wordt Vendex verhandeld tegen een aanzienlijk lagere waardering dan soortgelijke bedrijven. In het kader hiervan zijn wij van mening dat de raad van bestuur de mogelijkheid moet onderzoeken het bedrijf te verkopen aan een private equity of strategische koper. Wij geloven dat men van een koper zeker een premie van 100% tot 200% boven de huidige aandelenprijs kan verwachten. Dit is volgens ons de best manier om waarde voor de aandeelhouder te maximaliseren.

Wij zouden het op prijs stellen dit zo spoedig mogelijk nader met u te bespreken.

Met vriendelijke groet, Abner Kurtin, Anup Khandelwal, directeur

CONTACTPERSOON: Anup Khandelwal voor K Capital, +1-617-646-7720 Contactpersoon FCMN:
Website: http://www.kcapitalpartners.com

18 mrt 03 12:03