Gemeente Nieuwegein

Wijkverkeersplan Zuilenstein - Huis de Geer in uitvoering

De gemeente is sinds januari bezig met de uitvoering van het wijkverkeersplan Zuilenstein - Huis de Geer. De gemeente wil hiermee de verkeersveiligheid verbeteren. Net als in de rest van Nieuwegein worden ook deze wijken ingericht als 30 km zone. Daarnaast worden de doorgaande fietsroutes met een rode laag gemarkeerd en worden aanpassingen gedaan om de doorstroming van het openbaar vervoer zeker te stellen. Over het plan is enige jaren overleg gevoerd met belanghebbenden zoals bewoners, winkeliers, politie, hulpdiensten, Connexxion en de Fietsersbond. De werkzaamheden duren tot en met 25 juni.

De werkzaamheden in Zuilenstein - Huis de Geer bestaan uit: 1. Duurzaam veilig
De gemeente gaat de hele wijk inrichten als 30 km zone (voor zover dit nog niet het geval is). Alleen de Symfonielaan en de Sweelincklaan tussen de Van Anrooylaan en de A.C. Verhoefweg blijven 50 km wegen. Dat betekent dat er in de hele wijk gelijkwaardige kruispunten komen. Verkeer (ook fietsers) van rechts hebben daar voorrang. De overgang naar de 50 km wegen wordt geregeld door middel van uitritconstructies. Daar wordt wel een voorrangssituatie aangegeven.

2. Busbaan
Er wordt een vrijliggende busbaan aangelegd op de Sweelincklaan tussen de Diepenbrocklaan en de Symfonielaan. Deze werkzaamheden starten naar verwachting op 1 mei. Op dit moment onderzoeken de gemeente en Connexxion nog de mogelijkheden voor de omleidingen. Zodra dat duidelijk is, wordt u daarover geïnformeerd.

3. Opnieuw bestraten
Het gebied tussen enerzijds de Gonglaan, de Carillonlaan en de Orpheuslaan en anderzijds de Symfonielaan wordt helemaal opnieuw bestraat. Deze werkzaamheden duren tot en met 25 juni.

Gedurende de werkzaamheden/meer informatie

· Bij de bushaltes die tijdelijk vervallen, wordt ruim van tevoren doorverwezen naar de dichtstbijzijnde tijdelijke bushalte, daarnaast wordt ook informatie verstrekt op de betreffende lijnen.
· Een overzichtskaart van alle werkzaamheden in Zuilenstein-Huis de Geer hangt in buurthuis Kerkveld, Kerkveld 63 in Nieuwegein.
· Voor vragen over de dagelijkse uitvoering kunt u contact opnemen met de opzichter Pleun Poot, telefoon 06-15 07 76 30.
· Voor vragen over het wijkverkeersplan Zuilenstein-Huis de Geer kunt u contact opnemen met de projectleider William Hoogenkamp, telefoon 030-607 13 97 of mail naar · W. Hoogenkamp.
Invoerdatum 18-3-2003