Gemeente Maassluis

18-3-2003

Schriftelijke vragen Maassluis Belang over Palet - Wouwermanstraat

De fractie van Maassluis Belang heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Op 20 februari j.l. is er in de burgerzaal van het stadhuis een informatiebijeenkomst geweest over de (gewijzigde) plannen met Winkelcentrum Palet en het omliggende gebied. Naast de direct betrokkenen ondernemers en bewoners van de boven de winkels gelegen woningen, waren daar ook vertegenwoordigers van de politieke partijen aanwezig, waaronder ondergetekende. ( in het verslag overigens niet genoemd ! ! )

Vrijdag 07 maart en zaterdag 08 maart mochten de aldaar aanwezige personen een kort verslag per post ontvangen, een verslag wat op enkele punten niet juist is, het geeft geen juiste weergave van de avond en er staan feitelijke onjuistheden in.

Onze vragen:

1e. U stelt in het kort verslag ( bij sluiting ) dat .. en andere in principe positief staan tegenover het plan voor sloop enz,enz.

Waarneming tijdens de avond wees uit, dat men niet positief staat tegenover de plannen, er was slechts één ondernemer die op is gestaan en publiekelijk zijn instemming met de plannen heeft geuit. Verder niemand! ! ! !, deze waarneming is op juistheid gecontroleerd bij een tiental personen die op deze avond aanwezig waren.

Bent U het met deze conclusie eens ? en bent U tevens met ons van mening dat de verslaglegging hieromtrent geen juiste weergave van de feiten is?

Zo nee, waarom niet?

2e. Op bladzijde 2 3e alinea staat vermeld, belangstellenden kunnen altijd contact opnemen met van der Looy via telefoonnummer 0495 531555 of via makelaar Roest Staalduinen

Uitwerking van de door ondergetekende gemaakte aantekening en navraag bij een tiental personen die eveneens op de informatieavond zijn geweest, wijzen uit, dat de naam van ROEST STAALDUINEN op deze avond niet is genoemd.

Bent U het met ons eens, dat de naam Roest Staalduinen inderdaad niet genoemd is? Bent U het tevens met ons eens dat de verslaglegging ook op dit punt niet correct is?

Zo nee, waarom niet?

3e. Op bladzijde 3 het gesloten beurzen aspect

In dit gedeelte staat vermeld, dat de mogelijkheid van een onafhankelijk bepaalde waarde ( inschakeling onafhankelijke taxateur ) is ook nog aanwezig.

Ook hier bleek ons bij de uitwerking van de gemaakte aantekeningen en navraag bij een tiental personen die eveneens op de informatieavond zijn geweest, dat de verslaglegging hier wederom niet compleet is, bij dit onderwerp is door van der Looy terdege gezegd, dat iedereen vrij is, om een onafhankelijk taxateur het onroerend te laten taxeren, DE KOSTEN ZIJN VOOR REKENING VAN VAN DER LOOY

Bent U het met ons eens, dat de verslaglegging op dit punt ernstig tekort schiet? En dat dit een zéér belangrijke toezegging is richting onroerendgoed eigenaren die inderdaad tot taxatie van het onroerendgoed wensen over te gaan?

Zo nee, waarom niet?

4e. Tijdens de avond is er voortdurend aan van der Looy gevraagd, over welke bedragen er nu gesproken wordt, als zijnde de waarde van het aan hem te verkopen onroerendgoed. Na vele malen de vraag aan hem gesteld te hebben, werd door de heer Spiertz van van der Looy gezegd, dat zij denken aan een vergoeding van zon
120.000,-- á 125.000,--.

Bij de uitwerking van de aantekeningen en navraag bij is ons gebleken dat de genoemde bedragen terdege zijn genoemd, doch niet in het verslag terug te vinden zijn.

Bent U het met ons eens, dat deze bedragen inderdaad zijn genoemd? En dat ook hier de verslaglegging tekort schiet?

5e. Zoals eerder aangehaald, is er toegezegd, dat iedereen vrij is om een onafhankelijk taxateur in de hand te nemen, waarvan de kosten voor rekening van van der Looy zullen komen..

Wij hebben reeds eerder vastgesteld en aangehaald, dat de naam van Roest Staalduinen deze avond beslist niet is genoemd, terwijl deze naam wel in het verslag is vermeld. Een ondernemer heeft ons benaderd, daar hij zeer kwaad was. Hij heeft direct 21 februari j.l. Roest Staalduinen een taxatieopdracht verstrekt om zijn onroerendgoed te waarderen. Middels het onderhavige kort verslag moest hij vernemen dat Roest Staalduinen partij is in deze.

Bent U het met ons eens, dat dit een zeer vervelende situatie is, die voorkomen had kunnen worden, indien er op 20 februari volledige en juiste informatie was verstrekt?

Bent U het met ons eens, dat er in deze situatie niet van een onafhankelijk taxateur gesproken kan worden?

Algemeen:

Bent U bereid alle hiervoor vermelde mancos in het verslag, alsnog in een gewijzigd verslag op te nemen en dit toe te zenden aan alle betrokkenen?

Wij zien Uw beantwoording gaarne spoedig tegemoet.

Burgemeester en wethouders zullen de vragen zo spoedig mogelijk be