Gemeente Hoogeveen

19 maart 2003

* Kijkje in keuken van welstandscommissie *
* Vergadering gemeenteraad *

* Spreekuur vervalt *

* Schoonmaken rioolgemalen buitengebied *
* Collecten *

* Kermis Beukemaplein *

* Piratenavond Beukemaplein *

* Weekmarkt Elim *

* WOP-café over woonzorgzone *

* E-mailadressen ex-Rendo Dekooi *

* Informatieavond Woonzorgpark Bilderdijk *
* Vergunning nodig voor paasvuur *

* Verenigingen kunnen collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds *
* Aanvragen van subsidie Welzijn, Cultuur en Sport *
+ Gehandicaptenparkeerplaats Huijgensstraat *
+ Gehandicaptenparkeerplaats Het Hoekje *
+ Meldingen Ambv's *

+ Kapvergunningen *

+ Drank- en horecawet *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Ingekomen bouwaanvragen *

+ Verleende bouwvergunningen *

+ Ontwikkelingssamenwerking *

Kijkje in keuken van welstandscommissie

Vergadering van de welstandscommissie bijwonen? Sinds 1 januari 2003 is dit mogelijk en is de gemeente wettelijk verplicht de agenda van deze vergaderingen te publiceren. Wanneer de commissie vergadert over bouwplannen binnen de gemeente Hoogeveen, zal dit dan ook gepubliceerd worden op deze pagina.

De Welstandscommissie is onderdeel van het Drents Plateau en vergadert over bouwplannen waar een vergunning voor nodig is. Zij beoordeelt het uiterlijk van gebouwen en kijkt daarbij naar de vorm van het gebouw, de verhouding tussen hoofd- en bijgebouwen, de architectonische uitwerking en het materiaal- en kleurgebruik. Ook bekijkt de commissie of het gebouw in de omgeving past en voldoet aan de eisen van welstand.

Architecten

In de commissie zitten onder andere archtitecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. De commissieleden worden benoemd door de gemeenteraden en brengen een aantal dagen na de vergadering advies uit aan de gemeente.

Agenda

De welstandsconmmissie vergadert morgen, donderdag 20 maart in het gemeentehuis van Midden-Drenthe in Beilen. De vergadering, die dus openbaar is, begint om 14.00 uur.

De agenda vermeldt onder meer de volgende Hoogeveense bouwplannen:
* Nieuwbouw zorgcomplex, Bentinckslaan te Hoogeveen
* Uitbreiden woonhuis, Meerkoetlaan 60 te Hoogeveen
Het Drents Plateau, waar de wlestandscommissie onderdeel van uitmaakt, is te vinden aan het Van der Feltzpark 7, 9401 HM Assen. Telefoon: 0592 314055. Fax 0592 312981. E-mail: weldrent@acombv.nl.

Vergadering gemeenteraad

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert donderdag 27 maart 2003 in het gemeentehuis van Hoogeveen De vergadering, die openbaar is begint om 19.30 uur De agenda vermeldt onder meer:

* Vragenronde.

* Ingekomen stukken.

* Afwijzing verzoek om planschadevergoeding van de heer J. Pol. *
* Vaststellen bekostigingsbesluit Buitenvaart II.
* Benoeming bestuursleden Stichting Voortgezet Onderwijs Hoogeveen.
*

* Wijziging van de IZA Nederland-regeling per 1 april 2003.
* Wijziging van de Legesverordening in verband met invoering leges aanvragen invalidenparkeerplaats, (nr. 03/31) en houdende wijziging Verordening Parkeerbelastingen in verband met tariefdifferentiatie langparkeren.

* Strategische keuze en aanbevelingen bij de notitie Risicobeheer (inclusief de notities Risicobeheer en Twee uitrukposten, de uitrukorganisatie en opkomsttijden) brandweer Hoogeveen.
* Delegatie van bevoegdheden.

* Verordening gemeentelijke rekenkamercommissie.
* Verordening regeling voor periodiek onderzoek naar doelmatigheid en doeltreffendheid van het bestuur.

* Vaststellen reglement voor het presidium.
* Vaststellen instructie voor de griffier van de gemeente Hoogeveen.
* Commissievoorzitterschappen.

* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2003.
* Afscheid raadslid mevrouw Mastwijk (CDA)
Spreekrecht

Aan het begin van de raadsvergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken.Het mag alleen gaan over punten die op de agenda staan. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar. Op agendapunten met een asterisk (*) is geen spreekrecht mogelijk.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit uiterlijk 48 uur voor de vergadering meedelen aan raadsgriffier J.P. Wind, tel 291201.

Spreekuur vervalt

De spreekuren van de wethouders Van der Zwaag en De Haan op maandag 24 maart komen te vervallen.

Schoonmaken rioolgemalen buitengebied

Vanaf vandaag, woensdag 19 maart, maakt het bedrijf Rimato in opdracht van de gemeente Hoogeveen diverse gemalen schoon in het buitengebied van de gemeente Hoogeveen. De werkzaamheden worden binnen twee maanden uitgevoerd. Heeft u vragen dan kunt u bellen met de heer G. Brink van de afdeling BOR, onder nummer 0528-291633.

Collecten

Deze week wordt gecollecteerd voor Simavi. Volgende week gaan collectanten langs de deuren voor ZOA Vluchtelingenzorg

Kermis Beukemaplein

Van 25 maart tot en met 7 april 2003 is in verband met de jaarlijkse voorjaarskermis het Beukemaplein beperkt beschikbaar als parkeerterrein. De kermis wordt op 25 maart opgebouwd en op 7 april 2003 afgebroken. Van 28 maart 2003 tot en met 6 april 2003 is de kermis geopend voor het publiek. Slechts een klein gedeelte van het Beukemaplein zal in deze periode te gebruiken zijn als parkeerplaats.

Piratenavond Beukemaplein

Organisatiebureau Wildro heeft een vergunning aangevraagd voor een piratenavond op het Beukemaplein op vrijdagavond 22 augustus. Nadere informatie over deze aanvraag kunt u krijgen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoon 291244.

Weekmarkt Elim

Burgemeester en wethouders willen in Elim een weekmarkt instellen. Vanaf half april zal voor een periode van zes maanden worden proefgedraaid worden met de weekmarkt op het Wiekeplein. Na deze periode wordt bekeken of een weekmarkt in Elim haalbaar is. Ambulante handelaren die interesse hebben in een standplaats kunnen zich tot 25 maart aanmelden bij de afdeling Algemeen, Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoonnummer 291 244.

Oud papier

Woensdag 19 tot en met vrijdag 21 maart

Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat van woensdag 8.00 to vrijdag 12.00 achter de school op het Blankensplein.

Donderdag 20 maart

Basisscholen 't Rastholt en De Regenboog. Het oud papier kan worden gebracht naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) in Hoogeveen.

WOP-café over woonzorgzone

Woensdag wordt in buurtcentrum De Magneet in de wijk Krakeel weer een WOP-cafe gehouden. U bent dan van harte welkom om van gedachten te wisselen met politici, ambtenaren en andere wijkbewoners over het wijkontwikkelingsplan Krakeel. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Het thema is dit keer de woonzorgzone. In de woonzorgzone gaat het om wonen, zorg en het centrum. Voor de woningen voor mensen met een verstandelijke handicap gaat deze zomer de schop de grond in. Zorgenden voor de ouderen zullen samenwerken met de mensen van de thuiszorg en met begeleiders van de mensen met een verstandelijke handicap. In het centrum van Krakeel komt alles samen, voorzieningen voor de zorg, voor welzijn en voor de brede school. E-mailadressen ex-Rendo Dekooi

Per 1 maart 2003 zijn bijna alle voormalige rendo.dekooi.nl e-mailadressen niet meer actief. De website van de gemeente Hoogeveen kent een aantal onderdelen waar op dit moment nog veelvuldig deze oude, niet actieve e-mailadressen, voorkomen. Door een gewijzigd adres door te geven kunt u gebruik blijven maken van de diensten.

De onderdelen zijn:

Bewoners & bedrijven

Inwoners

Clubs & verenigingen

Winkels & bedrijven

E-mailservices

DOP Nieuwlande

Stationsgebied

Persberichten
Structuurvisie
Vacatures
Erflanden
Torentje
Bij Bewoners & bedrijven (www.hoogeveen.nl/bewoners) kunt u via een online wijzigingsformulier uw gewijzigde e-mailadres doorgeven. Voor de e-mailservices kunt u zich gewoon opnieuw aanmelden via de genoemde onderdelen op de website. Informatieavond Woonzorgpark Bilderdijk In de burgerzaal van het gemeentehuis in Hoogeveen wordt donderdag 20 maart een informatieavond gehouden over de plannen voor het woonzorgpark Bilderdijk in het centrum van Hoogeveen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. In het Torentje van vorige week stond abusievelijk vermeld dat de bijeenkomst 20 februari zou worden gehouden.
De bijeenkomst is in eerste instantie bestemd voor de inwoners in het gebied binnen de Hoofdstraat, de Raadhuisstraat, de Rembrandtstraat, de Griendtsveenweg en de Schutstraat. Maar andere berlangstellenden zijn ook welkom.
In en rond de Bilderdijklaan komen ongeveer 200 woningen, zowel goedkopere sociale huurwoningen als duurdere huur- en koopwoningen. Ze zijn bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder. Ook komen er ook allerlei zorg- en welzijnsvoorzieningen, zowel voor de bewoners van woonzorgpark Bilderdijk als voor alle ouderen in het centrum van Hoogeveen.

Vergunning nodig voor paasvuur

Voor een paasvuur is een vergunning nodig. Aanvragen kan tot 9 april (foto: Gerrit Boer)

Nog ruim een maand en dan is het Pasen. Dan laaien ook de paasvuren weer op. Maar voor het branden van een paasvuur is een vergunning nodig. Een vergunningaanvraag moet uiterlijk 9 april bij de gemeente binnen zijn. Voor een formulier kunt u terecht bij de afdeling Reiniging (tel. 291653) en op www.hoogeveen.nl/gemeente (Vergunningen).

Voor het branden van een paasvuur gelden wel enkele voorwaarden. Die vindt u in het Torentje van 12 maart in de Hoogeveensche Courant of het Torentje van dezelfde datum op de gemeentelijke website (www.hoogeveen.nl/gemeente). Of u belt met 291653.

Verenigingen kunnen collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds

Culturele verenigingen en verenigingen op het gebied van natuurbehoud kunnen hun kas spekken door te collecteren voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Van de opbrengst mag de vereniging eenderde deel in de eigen kas storten. De rest van de opbrengst komt ten goede aan allerlei projecten op cultureel gebied in Drenthe.

Dit jaar wordt de Anjeractie, de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe gehouden van 12 mei tot en met 17 mei.

Aanmelden

Verenigingen die willen collecteren kunnen zich aanmelden tot 10 april 2002 bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Voor inlichtingen of aanmelding kunt u contact opnemen met mevrouw K. Eefting (tel. 291245) of per e-mail K.Eefting@Hoogeveen.nl

Drie ton

Vorig jaar heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe zo'n 300 subsidies verstrekt voor allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in onze provincie. Hiermee was een totaal bedrag van 300.000,-- gemoeid. Ook verschillende projecten en verenigingen uit onze gemeente vielen in de prijzen.

Aanvragen van subsidie Welzijn, Cultuur en Sport

Verenigingen en instellingen die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur en sport kunnen nog tot 1 mei een subsidieaanvraag indienen voor het jaar 2004. Verenigingen aan wie in 2003 een subsidie is of nog wordt toegekend, hebben inmiddels bericht ontvangen. Voor meer informatie over de wijze van aanvragen kunt u terecht bij de heer Van Herksen, afdeling Administratieve Organisatie & Interne Controle, telefoon 291405.

Mededelingen

Gehandicaptenparkeerplaats Huijgensstraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Huijgensstraat te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Gehandicaptenparkeerplaats Het Hoekje

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om ter hoogte van het Jeugdcentrum aan Het Hoekje te Hollandscheveld één algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Meldingen Ambv's

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in de periode van 25 juli 2002 tot en met 27 februari 2003 diverse meldingen zijn ontvangen van inrichtingen die vallen onder een Algemene Maatregel van Bestuur als bedoeld in artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer.

De navolgende meldingen zijn ingediend:

- Besluit voorzieningen en installaties Milieubeheer:
* Essent Kabelcom B.V., voor het oprichten van een locaal verdeel centrum ten behoeve van telecom verkeer gelegen aan de De Vos van Steenwijklaan 73 te Hoogeveen;

* Gemeente Hoogeveen, voor het oprichten van een zuiveringsinstallatie gelegen aan het Stoekeplein nabij nr.1 te Hoogeveen.

- Besluit woon- en verblijfsgebouwen Milieubeheer:
* Regiopolitie Drenthe, voor het oprichten van een districtsbureau met kantoor en cellen gelegen aan de Griendtsveenweg 5 te Hoogeveen;

* Belastingdienst Particulieren, voor het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen Milieubeheer op de reeds aanwezige inrichting van de Belastingdienst Particulieren gelegen aan de Carstenstraat 81 te Hoogeveen.

- Besluit opslag- en transportbedrijven Milieubeheer:
* Wavin KLS (Schinkel Schouten), voor de opslag, distributie en verkoop van WAVIN KLS leidingsystemen gelegen aan de Pascalstraat 4 te Hoogeveen.

- Besluit akkerbouwbedrijven Milieubeheer:
* De heer J.P. Emmens, voor het oprichten van een akkerbouwbedrijf gelegen aan de Molenhoek ongenummerd te Pesse. Tevens zal er op hobbymatige wijze vee worden gehuisvest.

- Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer:
* Alien Music Cave, voor het oprichten van een oefenruimte in het bestaande gebouw voor solomuzikanten en/of muzikanten die bandgewijs kunnen oefenen gelegen aan de Groenewegenstraat 27-3 te Hoogeveen;

* De heer Q. Guyen, voor het oprichten van een loempiakraam in een bestaande kiosk gelegen aan de Hoofdstraat 235A te Hoogeveen.

De meldingen kunnen met ingang van 20 maart 2003 op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* J. Boertien, Oostopgaande 15, Nieuwlande, voor een eik;
* D. Stapel, Bosboomstraat 7, Hoogeveen, voor een berk.
Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Drank- en horecawet

Onderstaande instelling heeft bij Burgemeester en Wethouders een aanvraag gedaan voor een vergunning als bedoeld in artikel 3 van de Drank- en Horecawet.

* Tennisvereniging H.L.T.C., Hoogeveenseweg 5a te Hoogeveen
De ontwerp-beschikking ligt gedurende een maand na de bekendmaking ter inzage bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1.

Belanghebbenden kunnen binnen deze maand schriftelijk hun bedenkingen kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Een ontwerp-beschikking ligt ter inzage om de inspraak door belanghebbenden te bevorderen en biedt in dit stadium niet de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen.

Als belanghebbenden dienen te worden aangemerkt de vergunningaanvrager, de horeca-ondernemers en eventuele vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van de betrokken instelling of de betrokken ondernemers behartigen. De bedenkingen moeten zijn gericht op het voornemen van Burgemeester en Wethouders geen voorwaarden aan de vergunning te verbinden om eventuele ongewenste concurrentie tegen te gaan.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Wolfsbos vrijstelling te verlenen aan:
* A.J. de Wilde, voor het bouwen van een tuinhuisje op het perceel De Wulp 29 te Hoogeveen

Het bouwplan ligt met ingang van 20 maart 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Wolfsbos, Fluitenberg en Zuid ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* J. Veenema, voor het bouwen van een berging bij de woning Tapuitlaan 97 te Hoogeveen;

* L.J. Baas, voor het uitbreiden van de woning Veldkamp 18 te Fluitenberg;

* W. Prins, voor het bouwen van een erker aan de woning Tamboerlaan 341 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 20 maart 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Ingekomen bouwaanvragen

Bouwaanvraag

* Hof van den H.L., bouwen van een garage, Hoogeveensche Vaart 9, Nieuweroord

Lichte bouwaanvragen

* Steenbergen J.D., vervangen van voordeurluifels, De Lossing 13 en 15, Noordscheschut

* Smand P., plaatsen van een dakkapel op de woning, Kanaal W.Z. 42a, Tiendeveen

* Pijpers I.P.R., plaatsen van een carport, Meerkoetlaan 22
* Dalen van G.A., verbouwen van een woning, Einsteinlaan 18
* Benjamins A., gedeeltelijk vernieuwen van de voor en achtergevel, Rigel 12

* Duinkerken B., plaatsen van een dakopbouw, Stuifzandseweg 8
* Dam G., tijdelijk plaatsen van een woonunit, Kerkweg 22, Tiendeveen

* Lunenborg H., bouwen van een blokhut, Gruythuysenlaan 13
* Zuidema Aannemers B.V., plaatsen van een verlichte reclamezuil, Fokkerstraat

Reguliere bouwaanvraag

* Dam G., verbouwen van een woning, Kerkweg 22, Tiendeveen
Reguliere bouwaanvraag fase II
* Benjamins Installatietechniek, vergroten van een bedrijfspand, Perebomenweg 54, Elim

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Verleende bouwvergunningen

Bouwvergunning

* Woonconcept Projectontwikkeling B.V., bouwen van twaalf zorgeenheden, De Kroon

* Zwiep H., vervangende bouw van een garage, Akkerweg 10, Nieuwlande
* Benjamins en Derks Auto's B.V., bouwen van een bedrijfspand, Stepensonstraat

Lichte bouwvergunning

* Stege ter S.A., bouwen van een tuinhuis met overkapping, De Drift 136

Bouwvergunning (gewijzigd plan)
* Bikker W.A., bouwen van een woning met garage, Middenraai 46, Nieuweroord

Bouwvergunning (gewijzigd plan) van rechtswege
* Koekoek H.J., bouwen van een bedrijfsruimte en een bedrijfswoning, Buitenvaart 1721 (kavel W12)
van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd van Hoogeveen.

Ontwikkelingssamenwerking Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in het kader van ontwikkelings-samenwerking subsidies van 475,- toegekend aan mevrouw De Jonge-Mihalj en de Thuisfrontcomités van Marjanne Buning en Fineke Janssen. Voor nadere informatie over de mogelijkheden voor subsidieverlening ter ondersteuning van projecten in ontwikkelingslanden kunt u contact opnemen met de afdeling Algemeen, Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoon 291 244.