Politie Gelderland-Midden

Rechercheteam vermiste trimmer zoekt paar met hondje Publicatiedatum: 18-03-2003

Het rechercheteam dat een onderzoek instelt naar de gewelddadige dood van Alex Wiegmink uit het Gelderse Drempt is op zoek naar een man en een vrouw, die samen met een klein hondje op 20 januari jl. rond 16.30 uur gewandeld hebben op de Posbank in Arnhem, ter hoogte van de parkeerplaats Bloemers.
Zij wandelden op de Tunnekesweg in de richting van de Burgemeester Bloemersweg. Vervolgens sloegen zij vlak voor de parkeerplaats " Bloemers" linksaf de Burgemeester Bloemersweg op in de richting van Laag Soeren.

Het rechercheteam, dat nog steeds op volle sterkte opereert met ruim dertig rechercheurs, heeft sinds 20 januari tientallen mensen verhoord. Tijdens die verhoren wezen een aantal getuigen op een wandelend paar met een hondje. Deze man en vrouw zijn mogelijk zeer belangrijke getuigen voor het onderzoeksteam.
Tot op heden zijn de rechercheurs er echter niet in geslaagd in contact te komen met deze mensen.

Het gaat hier om een vrouw van ongeveer 1.70 meter lang. Zij droeg op 20 januari een zwarte jas en muts.
Verder een blanke man, die iets groter moet zijn dan de vrouw. Hij droeg een korte jas en heeft licht- tot donkerbruin haar. De leeftijden van de man en de vrouw zouden liggen tussen de 30- en 40 jaar, waarbij de vrouw jonger is dan de man. Bij het paar liep een klein hondje, een soort Boerenfox, die leek op een kruising met een Jack Russell. Het hondje is kortharig, wit met zwarte vlekken en heeft vrij korte pootjes.
He rechercheteam wil graag in contact komen met dit paar. Ook mensen, die dit paar denken te kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gelderland Midden telefoon 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven-Westervoort, bedreiging na liefdesverdriet Publicatiedatum: 18-03-2003

De politie heeft maandagnacht op de Brouwerslaan in Westervoort een 21-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging. Rond negen uur maandagavond werd bij de politie gemeld dat er op de Heilweg in Duiven een bedreiging met een wapen zou hebben plaatsgevonden en dat men nog achter de dader aan zat. Agenten troffen de vader van een 16-jarig meisje uit de gemeente Duiven aan, die verklaarde door een kennis te zijn gewaarschuwd dat zijn dochter mogelijk zou worden lastig gevallen. Toen de vader ging kijken trof hij inderdaad zijn dochter aan, en de 21-jarige verdachte. Die zou vervolgens gedreigd hebben met een pistool, waarop de dochter met de 21-jarige verdachte uit het zicht verdwenen. Een zoektocht door de politie leverde in eerste instantie geen resultaat op. Later, omstreeks half een 's nachts, werden de verdachte en het 16-jarige meisje ongedeerd teruggevonden op een parkeerplaats aan de Brouwerslaan in Duiven, waarop de 21-jarige verdachte werd aangehouden. De verdachte zou gehandeld hebben uit liefdesverdriet, nadat hun relatie was verbroken. Het meisje verklaarde onder bedreiging met het wapen met haar ex-vriend te zijn meegegaan. De 21-jarige verdachte is ingesloten. Naar het gebruikte wapen wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, viooltjesdief betuigt spijt
Publicatiedatum: 18-03-2003

Een 14-jarige jongen uit Duiven is maandagochtend op heterdaad betrapt bij een diefstal van twee bloembakken bij een woning op de Colenbranderstraat in zijn woonplaats. De jongen, een krantenbezorger, had net op een adres de krant gebracht. De bewoonster, gewekt door het geluid van de brievenbus, wilde meteen de krant gaan halen en zag de jongen nog net sjouwen met een bakje viooltjes die zij op de oprit voor de voordeur van haar woning had neergezet. De jongen fietste snel weg. Even later verscheen hij weer aan de deur, waarop de bewoners de politie belden. De jongen bleek een deel van de buit nog in zijn fietstas te hebben zitten en gaf die terug. Een tweede bak met viooltjes werd later ook teruggegeven. Toen de agenten verschenen was de jongen inmiddels weer verdwenen. Na een onderzoek werd zijn identiteit later alsnog bekend, waarop hij op het politiebureau werd ontboden. De jongen verklaarde de bloemen voor zijn moeder mee hebben willen nemen en dacht dat de bewoners de viooltjes aan de straat hadden neergezet om weg te gooien. Omdat hij later twijfelde aan zijn vermoeden was hij teruggegaan en had hij de bloemen teruggegeven. Uiteindelijk werd overeengekomen dat de knaap zijn excuses zou gaan aanbieden. Met een berisping kwam hij er verder vanaf.