Politie Zaanstreek-waterland



15:46 17-MRT-03
LOC: PURMEREND, CHURCHILLAAN

Nekletsel na kop-staart aanrijding

Een 34-jarige automobiliste uit Amsterdam en een 36-jarige automobiliste uit Purmerend werden met vermoedelijk nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht na een kop-staart aanrijding. Bij de aanrijding waren in totaal vier auto's betrokken. De voorste auto moest stoppen bij de rotonde bij de kruising met de Purmerweg, waarna de tweede auto en de Purmerendse eveneens stopten. Dat had de vrouw uit Amsterdam te laat in de gaten, waarna zij tegen de achterzijde van de auto van de vrouw uit Purmerend botste. Daardoor kwamen ook de andere auto's met elkaar in botsing. De voorste auto werd niet beschadigd. De andere auto's liepen deuk- en lakschade op.

17:30 17-MRT-03
LOC: ZAANDAM, ARIA

Insluiping in woning

Vermoedelijk doordat de schuifpui aan de achterzijde van een woning niet op slot zat, zag men kans de woning binnen te dringen. De hele woning werd doorzocht. Er worden in ieder geval sieraden en een videocamera met toebehoren vermist.

20:15 17-MRT-03
LOC: ZAANDAM, DS MARTIN LUTHER KINGWEG

Weer bushokje vernield

Bij de politie werd gemeld, dat er een bushokje werd vernield door drie personen, die er in een boot over de Gouw vandoor gingen. Vorige week werden in de omgeving ook bushokjes vernield. Ook toen gingen de daders er met een bootje vandoor.
Nu trof een surveillance-eenheid ter hoogte van het bejaardenhuis aan de kant van de Gouw een bootje aan met daarin twee personen. Toen deze door de agenten werden aangesproken gingen zij er met de boot met hoge snelheid vandoor in de richting van de Vermiljoenweg. Daar politieauto's geen amfibische voorzieningen hebben, hadden de agenten slechts het nakijken. De inzittenden van het bootje waren twee blanke jongens van ongeveer 16 jaar. Beiden droegen donkere kleding. Eén van de jongens droeg bovendien een bodywarmer en een baseballpetje.
Een ieder die informatie heeft die kan leiden tot vaststelling van de identiteit van de daders, wordt verzocht kontact op de te nemen met het politiewijkteam Poelenburg via telefoonnummer 0900-8844.

21:16 17-MRT-03
LOC: WORMERVEER, KRUISING PROV WEG ZAANDAM - CASTRICUM, SURINAMESTRAAT

Dronken motorrijder onderuit

Een 58-jarige motorrijder uit Wormerveer zag bij het afslaan vanaf de Provincialeweg naar de Surinamestraat een stoeprand over het hoofd en ging onderuit. Hij werd met onbekend letsel naar ziekenhuis De Heel gebracht, maar mocht dit na behandeling weer verlaten. De Wormerveerder bleek alcohol te hebben gebruikt en moest aan het bureau een blaastest afleggen. De uitslag, 420 ug/l leverde hem een proces-verbaal op een rijverbod van vier uur.

00:52 18-MRT-03
LOC: ZAANDAM, ABRAHAM KUYPERSTRAAT

Slooppanden doelwit brandstichting

Vermoedelijk baldadige jeugd stichtte een brandje op de tweede verdieping van één van de sloopflats. De brandweer kwam met een bluswagen ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Eerder op de avond was in dezelfde flat, maar in de naast gelegen woning ook al brand gesticht. Ook toen kon de brandweer voorkomen, dat de boel uitbrandde. Het sloopterrein is omgeven met een afgesloten hek, maar toch wist men op het terrein te komen. De sloopwerkzaamheden aan de flat zijn reeds begonnen.


08:17 18-MRT-03
LOC: PURMEREND, JOHANNA NABERSTRAAT

Computers uit school gestolen

In de afgelopen nacht werden uit een school twee computers gestolen. Men had eerst getracht de school binnen te komen via een raam op de begane grond aan de kant van de Van IJsendijkstraat, maar dat was niet gelukt. Vervolgens forceerde men een raam op de eerste verdieping, waarna men toegang kreeg tot het kantoor waar de computers werden ontvreemd.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-180303


13.00-14:30 17-MAART-03
ZAANDAM, VINKENSTRAAT

Geen autogordel

Op de Vinkenstraat in Zaandam werden maandagochtend zeventien verkeersovertreders verrast met een boete. In dertien gevallen ging het om het niet dragen van de autogordel. Een bromfietser die geen bromfietscertificaat had, kreeg ook een boete en drie mensen werden bekeurd omdat zij een straat inreden waarvoor een inrijverbod gold.

07:45-11:30 17-MAART-03
ZAANDAM/ WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

100 km per uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd maandagochtend zowel in Zaandam als in Wormerveer op snelheid gecontroleerd. In Zaandam reed vier procent van alle weggebruikers te hard en in Wormerveer was het aandeel overtreders nog lager, namelijk twee procent. In beide plaatsen werden snelheden van 100 km per uur gemeten.

19:30-21:10 17-MAART-03
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
40 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg in de Noordbeemster reed twaalf procent van alle weggebruikers maandagavond te hard. Bij een maximumsnelheid van 80 km per uur werd een hoogste snelheid van 120 km per uur gemeten.

EINDE
---



---- --