Nieuwsbericht

dinsdag, 18 maart 2003, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Brand in woning
Alkmaar, maandag 17 maart 2003.
Maandagmiddag omstreeks 17.30 ontdekten de bewoners van een woning aan de Ruijterstraat dat er brand was uitgebroken in de keuken van de woning. Het vuur was ontstaan doordat de bewoner was vergeten het vuur onder een frituurpan uit de toen. Hierdoor sloeg de vlam in de pan. De gehele keuken en andere delen van de woning op de begane grond werden volledig door het vuur verwoest. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Reparateur blijkt oplichter te zijn
Alkmaar, maandag 17 maart 2003.
Vandaag werd een bewoner van de binnenstad bezocht door een man die zich uitgaf als reparateur van witgoed en elektronica. De man wilde, uiteraard tegen betaling, reparaties uitvoeren aan spullen die stuk waren. Toen de bewoner daarop inging wilde de reparateur alvast het geld hebben om onderdelen te gaan halen in de stad. De man verdween met het geld en kwam niet meer terug. De man vertelt een zeer geloofwaardig verhaal om potentiële slachtoffers vertrouwen in te boezemen. Laat u echter niet verleiden door de mooie praatjes van de man. Hij is alleen maar uit op uw geld en wil daar helemaal niets voor doen.
Tot nu toe is alleen vanuit Alkmaar een dergelijke melding bij de politie binnengekomen maar de mogelijkheid bestaat dat hij ook elders in de regio actief is of wordt. Wees dus op uw hoede!

Computer en sieraden gestolen uit woning
Alkmaar, maandag 17 maart 2003.
Maandagavond tussen 19.30 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Mauritskade. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden een computer en een aantal sieraden weggenomen. Ook bleken een aantal computerspelletjes te zijn verdwenen.

Verkeerscontroles
Heerhugowaard, maandag 17 maart 2003.
Maandagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur werden op verschillende plaatsen in Heerhugowaard verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controle werden in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Het hoogst scoorden het aantal bestuurder en passagiers die geen autogordel droegen. Daarnaast werd een autobestuurder bekeurd omdat hij telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set. Een aantal bromfietser kregen een bekeuring omdat zij geen helm droegen en/of geen bromfietscertificaat hadden. Tijdens de controles werden diverse bestuurders onderworpen aan een alcoholblaastest. Niemand bleek teveel te hebben gedronken.

NOORDKOP

Eenzijdig ongeval met letsel

- Den Helder, maandag 17 maart 2003.
Op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 77-jarige man uit Den Helder over de Graaf Willem II straat in zijn woonplaats. De man rijdt op een bromfiets. Al rijdende probeert hij een trap te geven tegen een voetbal die op de weg ligt. De man raakt hierbij de macht over het stuur kwijt, komt ten val, glijdt enkele meters door en komt aan de overzijde van de straat tot stilstand. De man werd met schaafwonden en kneuzingen voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder.

- Anna Paulowna, maandag 17 maart 2003.
Op maandagmiddag omstreeks 17.35 uur liep een 36-jarige man uit Middenmeer onbekend rugletsel op bij een eenzijdig ongeval op de Kerkweg te Anna Paulowna. De man raakte door onbekende oorzaak met het rechter voorwiel van zijn bestelauto in de berm. Bij het terugsturen schoot hij de weg over en sloeg over de kop in de naast de weg gelegen greppel en belandde weer op zijn wielen in het land aan de overzijde van de greppel. De auto raakte total loss. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Afval verbranden
Middenmeer, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.30 uur bleek er op het land achter een bedrijfspand aan de Molenweg in Middenmeer een grote hoeveelheid schoon snoeihout in brand te staan. Aangezien er bij het bedrijf niemand bereikbaar was werd een bekeuring in de brievenbus achtergelaten. Later op de dag wordt de eigenaar gehoord. Bij controle bleek hetzelfde bedrijf in 2001 en 2002 ook al voor het verbranden van afval te zijn bekeurd.

Alcoholcontrole
Den Helder, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 04.20 uur werd een 32-jarige man uit Den Helder gecontroleerd op de Prins Hendriklaan in zijn woonplaats. De automobilist blies490 ugl. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. De verdachte was opgevallen toen hij met hoge snelheid over de Middenweg reed en een rood verkeerslicht negeerde.

Inbraak in bedrijf

- Den Helder, dinsdag 18 maart 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 19.30 en 04.35 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg te Den Helder. De daders kwamen binnen door het raam van de kantine van het bedrijf te forceren. Het kantoorgedeelte van het bedrijf werd doorzocht. Hier werden twee geldkisten ontvreemd. Deze werden later teruggevonden op de Nieuwstraat.

- Winkel, dinsdag 18 maart 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 20.00 en 06.30 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Zandwilg te Winkel. De daders kwamen het pand binnen door een deur te forceren. Uit het pand werd een pallet playwood en een grote hoeveelheid (elektrisch) gereedschap ontvreemd.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Berkhout - Hoorn, dinsdag 18 maart 2003.
Een van de speerpunten van de politie is de controle op het gebruik van alcohol in het verkeer. In het kader van deze controles moeten ook nu weer diverse automobilisten een ademtest afleggen. Twee bestuurders bleken meer te hebben gedronken dan de toegestane 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Een 39-jarige man uit Middenmeer werd op maandagavond omstreeks 20.20 uur gecontroleerd op de Kleine Wijzend in Berkhout. Hij blies 475 ugl. Omstreeks 00.25 uur op dinsdagmorgen werd een 45-jarige man uit Hoorn gecontroleerd op het Julianaplein in zijn woonplaats. Hij blies 395 ugl. Beide verdachte kregen een proces-verbaal.

Flitspaal in brand
Hoorn, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 03.40 uurbleek een flitskast in brand te staan op de kruising Provincialeweg - Keern in Hoorn. De brandblusser uit de politieauto bleek onvoldoende om de brand te blussen. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te doven.

Aanrijding met letsel
Benningbroek, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 07.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Ganker te Benningbroek. Een 25-jarige vrouw uit Nibbixwoud reed in een personenauto over de Ganker, komende vanuit de richting Nibbbixwoud. Zij wilde linksaf het terrein van een bedrijf oprijden. Juist op dat moment kwam vanuit tegengestelde richting een bedrijfsauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Hoogkarspel. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij de vrouw gewond raakte. Zij moest met verwondingen aan haar hoofd voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. De oorzaak van het ongeval ligt mogelijk in feit dat het ter plaatse vrij mistig was.

Inbraak in kinderdagverblijf
Avenhorn, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmorgen werd een inbraak ontdekt in het kinderdagverblijf aan de Fuik in Avenhorn. De daders kwamen binnen door een raam te vernielen. Uit het pand zijn computers, een televisie, een videorecorder en stereoapparatuur ontvreemd. De inbraak moet zijn gepleegd tussen maandagavond 19.30 en dinsdagmorgen 07.30 uur.

Diefstal tuinbeelden
Blokker, dinsdag 18 maart 2003.
Tussen maandagavond 19.00 uur en dinsdag 10.00 uur zijn uit een tuin van een woning aan de Westerblokker in Blokker drie tuinbeelden gestolen. Het gaat om een wit stenen beeld van een leeuw met wapenschild van 0,50 x 1,00 meter en twee kleinere witte stenen beelden leeuwen. Vooral het grote beeld is loodzwaar (er waren drie volwassenen nodig om het beeld te plaatsen). De tuin was afgesloten met een hek en een poort.

Verkeerscontrole
Medemblik, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmorgen werd tussen 10.30 en 11.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Overtoom te Medemblik. Er werd speciaal gelet op de draagplicht van de autogordel. In totaal kregen 20 bestuurders een bekeuring.