Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 18 maart 2003





Hummelo - Auto-inbraken

In de nacht van maandag op dinsdag is op diverse locaties in Hummelo ingebroken in personenauto's.
Twee auto's stonden geparkeerd op de Zuylenkamp. Van één auto werd een portier geforceerd en van de tweede auto werd een ruit vernield. Uit beide auto's werd een radiocdspeler weggenomen.
Uit een auto die stond geparkeerd aan de Keppelseweg werden een radiocdspeler en een aantal cd's weggenomen. Om in deze auto te komen forceerden de daders een portier.
Tenslotte werd ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Westerbeek van Eertsenweg. Ook hier forceerden de daders een portier. Uit deze auto werden cd's weggenomen.

Eibergen - Diefstal uit auto.
Uit een auto die stond geparkeerd aan de Grotestraat in Eibergen werd op 18 maart omstreeks 09.30 uur een tas met daarin een rijbewijs, een identiteitskaart een mobiele telefoon en een thermoskan weggenomen. De daders konden de goederen wegnemen door een portierruit te vernielen. Een getuige zag dat de daders van de inbraak in een lichtblauwe auto wegreden.


Gendringen - Diefstal uit auto

Een inwoner van Gendringen heeft aangifte gedaan van diefstal uit een personenauto. De auto stond geparkeerd bij een woning aan de Veenbes. De daders hebben tussen 18 maart 01.00 uur en 09.00 uur het slot van een portier vernield en namen een lampje van de binnenverlichting weg. Ook werd de schakelaar van de klimaatcontrole vernield.


Doetinchem - Zakkenrollen

Een 52-jarige inwoonster van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal van een portemonnee met daarin geld en een aantal bankpasjes. De vrouw werd op 18 maart omstreeks 12.00 uur in een winkel aan de Terborgseweg aangesproken door een man. Deze stelde haar een aantal vragen maar wachtte het antwoord niet af. Toen de vrouw bij de kassa wilde afrekenen merkte zij dat haar portemonnee uit haar tas was verdwenen.


Groenlo - Bromfietscontrole

Tijdens een bromfietscontrole op 18 maart op de Lichtenvoordseweg werden tien bromfietsen gecontroleerd. Er werden de volgende overtredingen geconstateerd:
4 x te hoge snelheid (bromfiets)
1 x te hoge snelheid (snorfiets)
3 x teveel geluid produceren
1 x het verplichte fietspad niet gebruiken
1 x niet werkende achterrem


Snelheidscontroles 17 maart
Winterswijk:
Groenloseweg, max. 50 km/uur, van 11.30 uur tot 12.45 uur, vier overtredingen, hoogst gemeten snelheid 62 km/uur.
Doetinchem:
Wijnbergseweg, van 15.30 uur tot 17.15 uur, 450 passanten, 48 overtredingen, hoogst gemeten snelheid is niet bekend.




Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --