Gemeente Nuth


18-03-2003

Koninklijke onderscheiding voor A. Eijkenboom uit Hulsberg

Op maandag 17 maart 2003 reikte burgemeester Binderhagel een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Alphons Eijkenboom. De uitreiking gebeurde bij het vijfendertig jarig bestaan van EHBO-vereniging Hulsberg en het vijfendertig jarig lidmaatschap van decorandus. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van de EHBO-vereniging in gemeenschapshuis de Langeberg, Schoolstraat 9, 6336 AN Hulsberg te Nuth om 20.30 uur. Voor al zijn verdiensten werd de heer Eijkenboom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten
Heer Eijkenboom werd in 1968 lid van de EHBO-vereniging Hulsberg en in 1971 trad hij toe tot het bestuur. Vanaf 1983 bekleedt hij de functie van voorzitter. Heer Eijkenboom is naast zijn gebruikelijke bestuurlijke taken onder andere verantwoordelijk voor de jaarplanning van de herhalingslessen en hij onderhoudt de contacten met artsen en instructeurs. Verder coördineert hij de taken van de andere bestuursleden en houdt hier toezicht op. Sinds 1996 is hij eveneens lid van het hoofdbestuur van de EHBO-bond Limburg (met in totaal 80-90 aangesloten EHBO-verenigingen onderverdeeld in drie districten). Hij is belast met de coördinatie van de opleidingen, waaronder de kaderopleiding voor de instructeurs en Landelijke organisatie tot uitbeelding van slachtoffers bij oefeningen en lesavonden (Lotus). Voor zijn verdiensten binnen de EHBO-vereniging werd heer Eijkenboom reeds in 2002 onderscheiden met het Bondskruis 3^e klasse.

Overige verdiensten
Van 1978 tot 1986 was de heer Eijkenboom bestuurslid van Koninklijke Fanfare St. Caecilia Hulsberg. Hij was werkzaam als rayonleider bij Nedcar in Born met meer dan vijfentwintig dienstjaren. Sinds enkele jaren is hij met de vut.

Persoonlijke gegevens Eijkenboom
De volledige naam van de heer Eijkenboom is Alphons Maria Gerardus Hubert Eijkenboom. Hij is geboren in juni 1940 te Hulsberg en zijn adres is Irenestraat 39, 6336 TW Hulsberg.