HP introduceert betaling voor daadwerkelijk gebruik van HP Superdome Servers

Prijs continu beschikbare rekencapaciteit gebaseerd op gebruikspercentage per CPU

AMSTELVEEN, 18 maart 2003 - HP biedt een geautomatiseerde meettechnologie aan voor het bepalen van de gebruikspercentages van iedere processor (CPU) van een HP Superdome server. Deze gegevens maken het mogelijk alleen het werkelijk gebruik van rekencapaciteit te factureren. De nieuwe mogelijkheid wordt aangeboden via HP Financial Services en is een onderdeel van HP's On Demand-oplossingen, die klanten reservecapaciteit, directe beschikbaarheid en betaling voor daadwerkelijk gebruik bieden.

Klanten kunnen per maand een rekening ontvangen voor dit gebruik, waardoor een direct verband kan worden gelegd tussen IT-kosten en de zakelijke vraag naar IT. Bedrijven met seizoensactiviteiten of onverwachte nieuwe zakelijke mogelijkheden kunnen een beroep doen op extra capaciteit, maar hoeven alleen te betalen voor wat zij daadwerkelijk gebruiken.

Voor klanten heeft dit het voordeel dat zij in een stille periode niet hoeven te betalen voor rekenkracht die zij niet gebruiken. Daarnaast lopen zij niet het risico dat er geen capaciteit aanwezig is op het moment dat zij daar wel behoefte aan hebben.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
020 547 71 55

MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08