Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 18-03-2003 Persberichten District Den Bosch

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Maandagavond is op de Citadellaan in s-Hertogenbosch een 23-jarige inwoner uit Thailand aangehouden voor mishandeling van zijn 38-jarige vriend. Het slachtoffer liep op de Citadellaan toen hij plotseling werd geconfronteerd met de verdachte die hem aanviel. Het slachtoffer liep daarbij diverse bijtwonden op. Het tweetal had relationele problemen. De verdachte is op heterdaad aangehouden en ingesloten.

POLITIE HOUDT VERDACHTE VERNIELING RUIT AAN, s-Hertogenbosch

Maandagavond is een 44-jarige Eindhovenaar op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor het vernielen van een ruit. De man wordt ervan verdacht daar een straatsteen door een ruit van een restaurant te hebben gegooid. Uit onderzoek bleek dat hij onderdak voor de nacht wilde hebben en daardoor tot zijn daad was gekomen. Hij is ingesloten.

STALKER AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Maandagmiddag heeft de politie in s-Hertogenbosch een 40-jarige Algerijn aangehouden als verdacht van stalking van een 38-jarige Bossche. De man valt de vrouw sinds een jaar met grote regelmaat lastig en is in verband daarmee al eerder aangehouden geweest. De laatste tijd viel de verdachte de vrouw weer lastig met telefoontjes, e-mails, hinderlijk volgen en bedreigingen.De man is ooit in het verleden door de werkzaamheden van de vrouw met haar in contact gekomen. (zij hadden geen relatie). Hij is voor nader onderzoek ingesloten en inmiddels inverzekeringgesteld.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR OPENSTAANDE STRAFFEN,s-Hertogenbosch

Maandagavond is een 32-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op de Stationsweg in s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij nog twee straffen open had staan voor gepleegde diefstallen. De man moet in het totaal nog 33 dagen uitzitten. Een 33-jarige Bosschenaar is in zijn woning aan de Negende Reit aangehouden omdat hij nog een boete van ruim 1358 open had staan. Hij kon de boete niet betalen en koos ervoor de vervangende hechtenis van 31 dagen uit te gaan zitten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING, Rosmalen

Dinsdagmorgenvroeg is in het AZC aan de Peter de Gorterstraat in Rosmalen een 22-jarige asielzoeker aangehouden voor brandstichting. De man stak op zijn kamer een stapel papier en kleding in brand. Het brandalarm ging af en een beveiligingsmedewerker doofde het vuur. De man is daarop aangehouden.

JONGEN GEWOND NA VAL MET FIETS, Rosmalen

Maandagmiddag is een 12-jarige Rosmalenaar op de Augustinessenborch in Rosmalen met zijn fiets tegen een paaltje gereden en ten val gekomen. Hij is met nekletsel overgebracht naar het Carolusziekenhuis. De verwondingen leken achteraf mee te vallen.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED VEROORZAAKT AANRIJDING, Vlijmen

Een 23-jarige automobilist uit Boxtel heeft maandagavond bij een aanrijding op de kruising van de Vendreef met de Nieuwkuijkseweg in Vlijmen zijn rijbewijs in moeten leveren. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De verdachte verleende komende vanuit de Vendreef geen voorrang aan een 44-jarige automobilist die op de Nieuwkuijkseweg reed. Beide autos liepen zware schade op. De automobilisten raakten licht gewond.

GORDELCONTROLE, Rosmalen

Politieteam Rosmalen heeft maandagmiddag op de Oude Baan in Rosmalen bij een controle op het dragen van de autogordel, twaalf automobilisten moeten bekeuren voor het niet dragen daarvan.