Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-03-2003 2e persberichten van dinsdag 18 maart 2003

Berichten uit de regio

Helmond: Verkeerscontroles
Op de Deurneseweg zijn dinsdagochtend tussen 9.45 en 10.30 uur automobilisten gecontroleerd op het rijden door rood licht en het dragen van de gordel. Er werden zeven bekeuringen uitgedeeld voor het niet-dragen van de autogordel; er reed niemand door het rode verkeerslicht. En in de omgeving van de Deltaweg zijn 12 bestuurders van bromfietsen bekeurd tijdens een bromfietscontrole. Ze werden tussen 10.00 en 12.00 uur door drie motorrijders meegenomen naar het bureau, en daar gecontroleerd. Acht brommers hadden teveel vermogen. Twee bestuurders hadden geen certificaat, één droeg er geen helm, en één had een verkeerd plaatje op zijn brommer zitten.

Someren: Overvallen cafetarias opgelost
Met de aanhouding van een vierde verdachte denkt de politie de reeks overvallen op cafetarias in oost-Brabant en noord-Limburg opgelost te hebben. De 17-jarige jongen uit Helmond werd dinsdag in Gemert aangehouden. Eerder al werden een 18-jarige man uit Deurne, en een 18-jarige en een 21-jarige man uit Helmond opgepakt.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Dommelseweg is dinsdagochtend tussen 8.30 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1439 voertuigen reden er 109 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Veldhoven: Gestolen auto teruggevonden
Een bestelauto die was weggehaald vanaf de Sondervick is dinsdagochtend teruggevonden in Schijndel. De eigenaar kreeg rond 2.30 uur een telefoontje dat zijn wagen was gevonden. Hij had tot dat moment nog niet in de gaten dat de auto was gestolen. Dat moet zijn gebeurd na zaterdagmiddag 16.00 uur, want toen had hij de wagen op een parkeerplaats aan de Sondervick neergezet.