Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-03-2003 Recherche-onderzoek Bromsnor: 2 aanhoudingen Dinsadg 18 maart 2003

Maastricht Bromsnor recherche-onderzoek Malberg: 2 aanhoudingen

In het kader van de actie "Bromsnor", het project van de politie dat door intensief controleren de overlast van hangjongeren in Maastricht-West moet terugdringen, is een recherche onderzoek gestart .

Na een gesprek begin januari tussen de politie en de jeugd van Malberg is de overlast op de bekende hangplekken drastisch verminderd. De verminderde overlast weerhield de politie er niet van een recherche-onderzoek.

Door de leden van het Bromsnorteam werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar een aantal strafbare feiten, waaronder inbraken en vernielingen.

In de week van 10 maart werden al vijf jeugdigen in de leeftijd variërend van 12 tot 16 jaar aangehouden. Van dit vijftal zit 1 verdachte in bewaring en zijn de overigen onder huisarrest gesteld.

Vandaag dinsdag 18 maart zijn weer twee verdachten, beide jongens van 15 jaar uit Maastricht aangehouden. Een van de knapen wordt verdacht van een inbraak in een woning in de van Akenweg. De andere jongen wordt verdacht van meerdere inbraken in sportcomplexen en een aantal openlijke geweldplegingen tegen goederen, met name het vernielen van ruiten en speeltoestellen van een nabijgelegen school. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

Het recherche-onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.