Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

18 maart 2003

Oproep aan scholieren en studenten om lessen en colleges te stoppen, en te staken tegen de oorlog wanneer hij uitbreekt.

STOP DE LESSEN,
STOP DE COLLEGES,
TEGEN DE OORLOG!

De bevolking van Irak lijkt slechts uren verwijderd te zijn van een grote ramp - een oorlog door Bush en zijn bondgenoten. Slechts weinigen geloven dat deze oorlog om democratie of ontwapening gaat. Deze oorlog gaat om olie, controle over de regio en macht in de wereld.

In de afgelopen weken hebben miljoenen mensen met hun protesten laten zien dat een grote meerderheid van de publieke opinie deze oorlogspolitiek afwijst. In veel landen worden nu acties gepland op de dag dat de aanval begint ­ 'dag X'. Vakbonden, studenten- en scholierenorganisaties, vredesgroepen roepen iedereen op om 'alles te stoppen, om de oorlog te stoppen.'

Als studenten en scholieren in Nederland willen wij niet doorgaan met onze lessen en colleges, op het moment dat Iraakse studenten en scholieren moeten schuilen voor bommen. We willen niet toestaan dat zij en hun ouders gedood worden en dat scholen, universiteiten, huizen en wegen in vlammen opgaan. Niet in onze naam!

In meerdere scholen en universiteiten zullen we stoppen met onze lessen en colleges als de aanval begint. We roepen ook anderen op om het verzet tegen de oorlog te versterken en op hun (hoge)school of universiteit te staken.

We roepen iedereen op te komen demonstreren op zaterdag 22 maart 13.00 uur op de Dam in Amsterdam tegen de aanstaande waanzin. Voor al diegenen die niet kunnen komen zullen verschillende scholieren en studenten donderdag met lakens naar scholen en universiteiten gaan om iedereen in de gelegenheid te stellen zijn of haar boodschap alsnog mee te laten lopen in de demonstratie. We roepen aanstaande donderdag uit tot 'DONDERDAG SPANDOEKENDAG!'.

Driek van Vugt, student (voorzitter Rood, jongeren in de SP) Peyman Jafari, student (Internationale Socialisten) Bram Wanrooij, student (Studenten Tegen de Oorlog Platform, Groningen) Bram Mullink, student (Anti-oorlogskomite Vrije Universiteit Amsterdam) Ali Al-Jaberi, (Rage Against Madness)
Scholieren Tegen de Oorlog, Groningen

Neem voor meer informatie contact op met:
Peyman Jafari: 06-24782865
Driek van Vugt: 06-52435068