Gemeente Den Haag

2003-03-18: Herinrichting centrale tuin Clingendael
---

Op voorstel van wethouder Stolte heeft het college van Burgemeester en Wethouders in de vergadering van 18 maart besloten over de herinrichting van de centrale tuin voor het landhuis Clingendael. Het voorstel voldoet aan de landschapsstijl zoals die ook elders op het landgoed aanwezig is. Het voorstel betekent concreet de herinrichting van het padenpatroon, de waterpartij en de speelplek, evenals de aanleg van een boomgaard. Het college kiest zo voor een inrichting, waarbij het herstel van het ruimtelijk evenwicht centraal staat, evenals het behoud van de aanwezige kwaliteiten van de tuin.

Camouflage
Het ruimtelijk evenwicht wordt hersteld door camouflerende beplanting in de richting van de ANWB en de kazerne van de Koninklijke Marechaussee. Het voorstel is via een open planproces in nauw overleg met verschillende organisaties van belanghebbenden opgesteld, zoals de AVN, het instituut Clingendael, de Wijkvereniging Benoordenhout en individuele bewoners. Gezien het plant- en broedseizoen wordt waarschijnlijk in het najaar van 2003 begonnen met de uitvoering.

last update: 18-3-2003 14:21:21 ;pag.: 19055; auteur: 616;cat.: 2,Gemeentenieuws ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript