Gemeente 's-Gravenzande


---

Verdere samenwerking tussen Westlandse scholen en leerplichtambtenaren

's-Gravenzande, 4 maart 2003.

Net als vorig jaar organiseren de leerplichtambtenaren van 's-Gravenzande, Monster, Naaldwijk, De Lier en Wateringen een informatiebijeenkomst voor de directeuren van de scholen voor het voor onderwijs in het Westland.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 maart 2003 in het gemeentehuis van Naaldwijk. De middag begint met een korte inleiding door de voorzitter van het Regionaal Overleg Leerplicht. Daar de RMC-casemanager (Regionale Meld- en Coördinatiefunctie) een toelichting geven op de doelstelling, de taken en het traject van het RMC-casemanagement.

Het RMC-casemanagement richt zich op jongeren van 16 tot 23 jaar, die bij het verlaten van de school niet aansluitend bij een andere onderwijsinstelling worden ingeschreven en nog niet ov voldoende startkwalificatie beschikken. De RMC-casemanager probeert in samenwerking met andere instanties de jongere alsnog terug te leiden naar een kwalificerende opleiding of een passende op de arbeidsmarkt.

Tot slot zal er aan de hand van twee stellingen van gedachten gewisseld worden. Bij deze 'brainstorm' zal de eenwording van de gemeente Westland en de daaruit volgende vorming van één af leerplicht, centraal staan.


---