CENTRAAL BROUWERIJ KANTOOR

Wie wordt Biertapkampioen van Limburg?

P E R S B E R I C H T

WIE WORDT BIERTAPKAMPIOEN VAN LIMBURG?

Sinds 1952 organiseert het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) namens de bij haar aangesloten bierbrouwerijen de Nationale Biertapwedstrijden. Met ingang van het komende seizoen wijzigt het CBK, na 50 jaar, de opzet van de Biertapwedstrijden.

In de nieuwe opzet staan de regionale voorwedstrijden aan de basis van de competitie. De beste vijf deelnemers van iedere regionale voorronde kwalificeren zich voor het Provinciaal Kampioenschap. De nummers één, twee en drie van dit kampioenschap plaatsen zich vervolgens voor de landelijke finale.

Nieuw is dat kandidaten alleen nog maar individueel kunnen deelnemen aan de wedstrijden. Het vervallen van de teamwedstrijd levert tijdwinst op. Dit komt ten goede aan de terugrapportage van de resultaten aan de kandidaten. Iedere kandidaat krijgt voortaan een juryrapport. Tijdens het Provinciaal Kampioenschap en de landelijke finale leggen kandidaten, naast het tappen van pils in diverse soorten glaswerk en het uitschenken van speciaalbieren, ook een eenvoudige kennistest af. Voor de kennisvragen gaat het CBK samenwerken met het SVH Onderwijscentrum Horeca.

Deelname aan de Nationale Biertapwedstrijden staat open voor medewerkers van elk horecabedrijf dat in hoofdzaak zijn bier afneemt van een in Nederland gevestigde brouwerij of daaraan gelieerde groothandel en dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In uw regio vinden de wedstrijden plaats op:

Dinsdag 18 maart 2003
Brand Beerhoes
Spoorweglaan 4,
MAASTRICHT

Woensdag 19 maart 2003
Café Zaal De Ster
Raadhuisstraat 13, ROERMOND

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP
woensdag 2 april 2003
Brand Beerhoes
Spoorweglaan 4, MAASTRICHT

Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. Aanvang van de wedstrijd is om 13.30 uur. De prijsuitreiking vindt, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen 17.30 en 19.00 plaats.
33)