Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie
Datum Nummer persbericht
12 maart 2003 p035

Bijeenkomst busroute Waalkade

Dinsdag 18 maart wordt een bijeenkomst gehouden over de toekomstige busroute via de Waalkade. De bijeenkomst vindt plaats in het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1 en begint om 19.30 uur.

Met het niet doorgaan van de kabeltram heeft de gemeenteraad gekozen voor bereikbaarheid van het stadscentrum met de bus. Hierbij zou gebruik moeten worden gemaakt van meerdere routes. De snelle, doorgaande bussen moeten over de singels gaan rijden. Een aantal buslijnen - maar minder dan nu het geval is - blijft door de Burchtstraat rijden. Daarnaast komt er een busroute over de Waalkade waarmee de benedenstad en het westelijke deel van de binnenstad beter kan worden bediend.

De busroute over de Waalkade zal anders zijn dan tijdens de reconstructie van de Burchtstraat, toen alle bussen voor het centrum over de Waalkade reden. Omdat de centrumbussen nu verdeeld worden over drie routes, gaan er in de nieuwe situatie aanzienlijk minder bussen over de Waalkade. Verder gaat het nu om een definitieve oplossing. Er zal dus veel aandacht zijn voor het uiterlijk en de inpasbaarheid van de route.

Tijdens de bijeenkomst van 18 maart wil de gemeente van gedachten wisselen met omwonenden en belanghebbenden over hoe de busroute er uit moet komen te zien. Om de Waalkade geschikt te maken als busroute moet de inrichting van de Waalkade worden aangepast. Hierbij moet rekening worden gehouden met een hoop aspecten zoals de ruimtelijke inpassingsmogelijkheden, aantrekkelijkheid van de terrassen en van de Waalkade als geheel, plaats en vorm van de haltes, ruimte voor evenementen en eventuele ontwikkelingen rondom het Joris Ivensplein.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.