Gemeente Hulst


Persbericht - 13.03.2003

Reconstructie Achtereindstraat Graauw

Op dinsdag 18 maart 2003 wordt gestart met de werkzaamheden aan de Achtereindstraat te Graauw. Wethouder E. de Deckere en raadslid J. Steijaert geven op deze dag om 15.00 uur ter plaatse gezamenlijk het officiële startsein voor deze werkzaamheden.

De riolering in de Achtereindstraat te Graauw is zo'n 50 jaar oud en evenals de bestaande verharding aan vervanging toe. Nadat de asfaltverharding in de Achtereindstraat is verwijderd, kan een start worden gemaakt met de aanleg van de nieuwe riolering. Vervolgens wordt de straat voorzien van een nieuw wegdek. De kruispunten met de Rozenstraat en de Tulpstraat worden licht verhoogd en gemarkeerd uitgevoerd.
De aanwezige parkeerplaatsen in de Achtereindstraat worden vernieuwd en uitgebreid. Tenslotte zal de volledige openbare verlichting in de Achtereindstraat worden vernieuwd, zodat ook deze aan de huidige eisen en normen voldoet.

De werkzaamheden aan de Graauwsedijk zijn ondertussen afgerond. Er werden op deze dijk parkeerstroken aangelegd en wegversmallingen gecreëerd.
Dit om tegemoet te komen aan het verzoek van de bewoners van de Graauwsedijk om ter plaatse wat te doen aan de hoge snelheid. Op de nationale boomfeestdag (dd. 26 maart 2003) zullen leerlingen van basisschool St. Joseph te Graauw op de dijk bomen inplanten.

In november 2002 werd het benodigde krediet voor de volledige reconstructie van de Achtereindstraat én de aanleg van parkeervoorzieningen op de Graauwsedijk beschikbaar gesteld. Met de werken is in totaal een bedrag van 622.000,-- gemoeid.

Gedurende de werkzaamheden is de Achtereindstraat voor het verkeer worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Het streven is om de werkzaamheden voor het zomerverlof 2003 af te ronden. Uiteraard spelen de verkeersomstandigheden daarbij een rol.
---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389146
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl