KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie---

Raad voor Dieraangelegenheden introduceert brochure over het verzorgen van een paard

20-2-2003

Op woensdag 19 maart as. overhandigt de Raad voor Dierenaangelegenheden het eerste exemplaar van haar brochure over het verzorgen van paarden aan Anky van Grunsven en staatssecretaris Odink van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De brochure, met de titel 'Zorgen voor je paard - wat er bij het hebben en verzorgen van een paard komt kijken', is geschreven voor iedereen die een paard heeft en/of verzorgt. In de brochure wordt ingegaan op dingen die belangrijk zijn bij de verzorging van een paard, zoals bijvoorbeeld de huisvesting, de voeding en de gezondheid van het paard. Ook komt in de brochure aan bod welk gedrag een signaal kan zijn dat het paard misschien niet zo lekker in zijn vel zit.

Op vrijdag 21 februari besteed dierenarts Henk Lommers in het tvprogramma "Alle Dieren Tellen Mee" (Nederland 2, 19.30 uur) kort aandacht aan de brochure.

De brochure kan gratis besteld worden bij de Raad voor Dierenaangelegenheden. Dit kan telefonisch (070 3785266), via e-mail (info@rda.nl) of door het bestelformulier op de website van de Raad (www.raadvoordierenaangelegenheden.nl) in te vullen. De brochure wordt dan op 20 maart toegezonden.

Bron: Raad voor Dierenaangelegenheden