Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht brengt tentoonstelling naar Chili bij staatsbezoek H.M. Koningin Beatrix

Vincent Brinkhof
Ter gelegenheid van het staatsbezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix aan Chili van 19 tot 22 maart organiseert Dordrecht een tentoonstelling in het Museo Nacional de Bellas Artes in Santiago de Chili: The Dutch Golden Age in Dordrecht/Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw in Dordrecht. Dit gebeurt op initiatief van de Nederlandse ambassadeur in Chili. Hare Majesteit Koningin Beatrix zal aanwezig zijn bij de opening op 20 maart.

De tentoonstelling, die in Santiago te zien is van 20 maart tot en met 20 mei 2003, toont hoogtepunten uit de verzamelingen van het Dordrechts Museum en het Stadsarchief Dordrecht. Dordrecht, oudste stad van Holland, huisvest een bijzondere verzameling schilderijen uit de Hollandse Gouden Eeuw. Het belang van Dordrecht in de staatkundige geschiedenis van Holland blijkt uit de collectie prenten van het Stadsarchief. In de loop van het jaar zal de tentoonstelling te zien zijn in het Dordrechts Museum.

Het staatsbezoek van Hare Majesteit de Koningin vormt een unieke kans om de rijkdom van de Hollandse 17de eeuw te tonen in Santiago de Chili en de culturele banden tussen Nederland en Chili te versterken. De Nederlandse ambassadeur in Chili, de heer Drs. H. Nijenhuis, koos de verzamelingen van Dordrecht omdat hierin zowel de grote kwaliteit van de Hollandse schilderkunst, als de staatkundige geschiedenis van Nederland worden weerspiegeld.

De opening zal worden bijgewoond door de burgemeester van Dordrecht en de wethouder cultuur, sociale zaken en welzijn.