Ingezonden persbericht


PERS BERICHT

Racing for Holland test onder de Spaanse zon

Racing for Holland testte de afgelopen 2 dagen op het Formule 1 circuit van Barcelona in Spanje. Onder zonnige omstandigheden kwamen de Nederlanders Jan Lammers en John Bosch én hun teamgenoten Beppe Gabbiani (I), Felipe Ortiz (Bol) en Tristan Gommendy (F) voor het eerst dit jaar in actie met de 2 zwart-wit geblokte Domes S101 van het Nederlandse team. Het vijftal maakte tijdens de probleemloos verlopen test veel nuttige kilometers.

John Bosch en Tristan Gommendy maakten, op het voor hen onbekende Barcelona, voor het eerst kennis met de Dome S101 sportscar, waarmee Racing for Holland dit jaar deelneemt aan de 24 uur van Le Mans en het FIA Sportscar Championship. John Bosch bestuurde samen met Lammers de auto die al is voorzien van het nieuwe, semi-automatische schakelsysteem dat Racing for Holland de afgelopen winter ontwikkelde. Tristan Gommendy reed de tweede Dome-Judd samen met Gabbani en Ortiz. Beide nieuwkomers bleken zich direct thuis voelen. "Ik ben heel blij met hoe John en Tristan qua rijden en persoonlijkheid in ons team passen", aldus Jan Lammers vanochtend bij terugkeer in Nederland. "Ik hoop dan ook dat ze na de volgende tests op Spa en Le Mans en de eerste races om het FIA Sportscar Championship, klaar zijn voor de 24 uur van Le Mans."

Alle 5 coureurs kwamen op beide dagen in actie, van 's morgens 9 tot 's avonds 6 uur. Elke dag bestond uit 4 sessies van elk een uur.

"Ik ben tevreden dat we op deze manier uit onze winterslaap ontwaakt zijn", vertelt Jan. "Het begin van nieuw jaar is natuurlijk altijd best moeilijk, omdat veel zaken van het vorige jaar je nog achtervolgen, terwijl je tevens al bezig bent met dingen die later dit seizoen pas spelen. In deze periode heb je dus te maken met 2 jaren: het nakomen van je verplichtingen uit 2002 en het documenteren van de afspraken en verplichtingen wat betreft het nieuwe seizoen. Het draait daarbij dan met name om het innen van de inkomsten om zo tijdig de noodzakelijke uitgaven te voldoen. Qua techniek ben ik erg tevreden met de eerste resultaten van het nieuwe schakelsysteem. De functionaliteit daarvan is goed, dus nu kunnen we ons op het circuit en op de testbank gaan concentreren op de betrouwbaarheid voor lange afstanden."

De volgende test van Racing for Holland vindt op 19 en 20 maart a.s. plaats op het circuit van Spa-Francorchamps in België.

Voor meer informatie en/of foto's kunt u contact opnemen met Racing for Holland, Mark Koense, tel. 023 5441949 of info@janlammers.com

LET OP nieuws, foto's en veel meer op de volgende week te lanceren, geheel nieuwe website van Racing for Holland.