PERSINFORMATIE

Veel bekende sprekers op Rotterdamse hengelsportbeurs VISMA 2003, NOG 7 NACHTJES SLAPEN

Rotterdam, 19 maart 2003 - Vele hengelaars tellen de nachten af tot de opening van de grootste hengelsportbeurs in Nederland. Op woensdag 26 maart is het dan zover. Om 11.00 uur worden de deuren geopend voor het publiek. Voorafgaand aan de opening worden de Visma-awards uitgereikt aan deelnemers die zich uitzonderlijk goed gepresenteerd hebben op Visma 2002. Tevens zullen tijdens de opening de prijswinnaars bekend worden gemaakt van de wedstrijd Jeugdvisreizen Zweden. Deze vier jongeren zullen samen met een begeleider van 22 tot en met 29 juni in Zweden meedingen naar roem en talrijke prijzen. Vanuit heel Europa worden jongeren ingevlogen voor deze wedstrijd. De officiële opening wordt gedaan door de heer Fons van Westerloo die zich op persoonlijke titel inzet voor bijzondere projecten binnen de hengelsport.

Met het thema van de beurs 'Vissen is Cool' wil men bevestigen dat de groep sportvissers in Nederland op veel belangstelling kan rekenen van jongeren. Dat blijkt maar weer uit de belangstelling voor het programma van het Vismatheater.

BNV's (Bekende Nederlandse Vissers)
Tal van bekende Nederlandse vissers als Ed Stoop, presentator van Vis TV, komen lezingen geven over technieken en disciplines als vliegvissen, karpervissen, kunstaas en zeevissen in binnen- en buitenland. Wil men meer weten over goed aas, dan moet men bij Jan van Schendel zijn. Hij is top-wedstrijdvisser en heeft beloofd enkele van zijn geheimen prijs te geven. Arnout Terlouw neemt de bezoekers op een actieve en spannende manier mee naar de gebieden van de grote karpers en graskarpers. En wie kent Bertus Rozemeijer niet, de roofvisspecialist, die alles weet over hoe men grote snoeken met kunstaas kan vangen. Daarnaast zullen de laatste noviteiten hét onderwerp van gesprek zijn. De internetsite van VISMA 2003, www.rtb.nl/visma geeft een beeld van de activiteiten op de beurs.

Meer en beter
Naast voorlichting over hengelsportgebieden, heeft een hengelaar meer nodig dan alleen een plek met een visstand op peil en een goede waterkwaliteit. Een goede uitrusting is ook van belang. Nieuwe boosters voor het aanlengen van voer, de laatste trend in de uitvoering van foedraals en hengels en een stabiele boot zijn keuzes die men elk jaar opnieuw maakt. Volgens de talrijke exposanten op de jaarlijkse persbijeenkomst is de beurs het neusje van de zalm voor wat betreft primeurs, innovatieve producten en vooral veel mooi materiaal en nieuwe vakantiebestemmingen. Een jaarlijks toenemend aantal exposanten bewijst dat de VISMA is uitgegroeid tot de favoriete stek van hengelsportliefhebbers en iedereen die de recreatieve en sportieve kanten van het vissen een warm hart toedraagt. In ruim honderd stands kan de bezoeker veel informatie krijgen over de nieuwste ontwikkelingen van materialen, visuitrusting en allerlei accessoires. Ook vindt er de grootste visbotenshow plaats en kan de bezoeker op zoek gaan naar vele aantrekkelijke visbestemmingen in binnen- en buitenland.

Informatie
VISMA 2003 is te bezoeken tot en met zondag 30 maart. De beurs in Ahoy' Expo Center Rotterdam is op werkdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt EUR 8,-, voor kinderen EUR 4,-. Mensen met een reductiekaart en Pas 65+ houders betalen EUR 6,50. Een gezinskaart voor twee volwassenen en twee kinderen kost EUR 20,-. Voor meer informatie over VISMA 2003 kunt u bellen met de organisatie 010-2425310.

Organisatie
VISMA 2003 wordt georganiseerd door RTB Beurzen. Naast deze beurs was RTB Beurzen ook verantwoordelijk voor BinnenHuis & Tuin 2003. In het najaar treft u in Ahoy' Expo Center Rotterdam de beurzen Femina en Ski Happ. Verder organiseert RTB Beurzen ook de vakbeurzen View en Hout.