Gemeente Utrecht

Dienst Stadsbeheer wint waarderingsprijs voor beheer landgoederen: Liriodendron tulipiferum voor Rhijnauwen

Het beheer van de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen door de Dienst Stadsbeheer is beloond met de waarderingsprijs van Groei & Bloei afdeling Utrecht, onderdeel van een landelijke organisatie. Van de geldprijs die hieraan is verbonden, heeft de dienst een nieuwe Tulpenboom (Liriodendron tulipiferum)
aangeschaft, die op woensdag 19 maart officieel wordt geplant door Lambert Koops, directeur van de Dienst Stadsbeheer. Ter plekke worden de wisselbeker en geldprijs overhandigd door een bestuurslid van Groei & Bloei.

Groei & Bloei afdeling Utrecht reikt jaarlijks een waarderingsprijs uit. Bij het 125-jarig bestaan van de afdeling in 1999 is het jubileumcadeau aan het Griftpark geschonken. De geldprijs is besteed aan het inrichten van de natuurkern in het park met inheemse heesters en (het zaaien van) wilde plantenzaad.
De afdeling Utrecht van Groei & Bloei maakt onderdeel uit van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde (KNMTP). De afdeling is actief in de steden Utrecht, Woerden en Nieuwegein. Op de plek waar een Tulpenboom op Rhijnauwen slachtoffer werd van de herfststorm eind vorig jaar, wordt de nieuwe boom geplant.

Programma:

13.00 uur Ontvangst met koffie op de beheerpost Rhijnauwen, Rhijnauwenselaan 7A

13.10 uur Wandelen naar grote ligweide en overhandiging prijs door een bestuurslid van Groei & Bloei

13.15 uur Dankwoord door Lambert Koops, directeur van de Dienst Stadsbeheer

13.20 uur Planten Tulpenboom (en tevens afsluiting bijeenkomst)