Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur

Verkeerscontroles

LINSCHOTEN- Dinsdagmorgen controleerde de politie op de Cattenbroekerdijk tussen 08.15 en 08.45 uur op de gesloten verklaring. Er werden 2 bekeuringen uitgedeeld.

WOERDEN- Dinsdagmiddag is er een verkeerscontrole gehouden op de Houttuinlaan. Deze vond omstreeks 14.00 uur plaats. Er zijn 5 bekeuringen uitgedeeld. 3 voor het niet dragen van een autogordel, een voor niet handsfree bellen en een voor het overschrijden van een verdrijvingvlak.

MONTFOORT- Dinsdagmorgen is op de MA Reinaldaweg is een verkeerscontrole gehouden. Deze vond plaats tussen 12.00 en 12.45 uur. Er zijn 2 bekeuringen uitgedeeld.

Dinsdagavond is er een verkeerscontrole gehouden op de Heeswijk, omstreeks 20.00 uur. Er zijn 5 bekeuringen uitgedeeld. Deze waren voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding met letsel

MAARSSEN- Dinsdagavond vond een aanrijding plaats waarbij een fietser gewond raakte. Omstreeks 16.15 uur reed een vrouw vanuit de wijk Duivenkamp richting de wijk Boomstede. Vanuit de wijk Boomstede kwam een jongen aanfietsen. Op het moment dat de jongen de wijk Boomstede in reed sneed hij de vrouw, waardoor zij ten val kwam.

De jongen is doorgereden. Als gevolg van het ongeval liep het slachtoffer letsel op aan haar achterhoofd en enkel. Omstanders hebben de vrouw geholpen en naar huis gebracht.

Bus in brand

MONTFOORT- Maandagmorgen kreeg de politie een melding dat de motor van een bus in brand stond.

Omstreeks 07.00 uur hoorden ze dat op de Provinciale weg een bus stond, waarin 12 passagiers zaten, waarvan de motor in brand stond. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. De oorzaak ligt waarschijnlijk in een gesprongen dieselleiding die door de warmte in de brand ging. De passagiers konden de bus op tijd verlaten. Er waren geen gewonden.

Mannen aangehouden op verdenking van inbraak

Zondag 16 maart omstreeks 06.40 uur zijn twee mannen uit Utrecht van 31 en 47 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een bedrijf aan de Rendementsweg in Mijdrecht.

Surveillerende politiemensen controleerden de auto waarin de mannen zaten op de prov.weg N201 te Vinkeveen. Tijdens de controle van de inzittenden en de auto kregen de politiemensen de melding dat er zojuist was ingebroken bij een bedrijf in Mijdrecht waarbij een ruit was vernield. Hierop werden de mannen aangehouden en de auto nader onderzocht. In een tas zaten divere radio`s en navigatieapparatuur. Uit onderzoek bleek dat die goederen afkomstig waren uit het bedrijf in Mijdrecht.

De auto met de aangetroffen goederen werd inbeslaggenomen. Na verhoor bekende de mannen de inbraak gepleegd te hebben. Ook bekende zij een inbraak in dezelfde nacht bij een soortgelijk bedrijf in Uithoorn. Daar had men velgen willen stelen. De mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De mannen zijn intussen voorgeleid aan de Officier van Justitie en zitten nog vast.