Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.35 uur

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op dinsdag 18 maart op de Vaartweg op snelheid gecontroleerd.

De controle vond tussen 15.30 uur en 17.00 uur plaats en werd met de lasergun uitgevoerd. Van de ongeveer honderd voertuigen die aan een controle werden onderworpen, reden er zestien harder dan de toegestane 50 km/u. Een bestuurder met wel erg veel haast reed met een snelheid van 80 km/u.

Ruzie

SOEST Op dinsdag 18 maart kregen twee mannen ruzie, waarbij klappen vielen. Niemand deed aangifte.

Rond 05.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Smitsweg een man met een mes zou zijn gestoken. Ter plaatse trof de politie op straat een man met een bloedneus aan. De man, 25 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen, verklaarde zojuist in een woning aan de Smitsweg te zijn mishandeld door een 36-jarige man uit Soest. Daarbij was hij ook met een mes bedreigd, maar niet gestoken.

Politiemensen zagen de verdachte in de hal van de betrokken flat lopen en hielden hem aan. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ook het slachtoffer ging daar naartoe. De beide betrokkenen bleken in hetzelfde pand aan de Smitsweg te verblijven. Zij hadden daar ruzie gekregen, wat enigszins uit de hand was gelopen. Beiden legden het geschil in het politiebureau bij en het slachtoffer deed geen aangifte. Vervolgens verlieten beiden het politiebureau.

Bromfietser valt

SOEST Op dinsdag 18 maart raakte een bromfietser lichtgewond bij een ongeval.

Rond 16.50 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Soest over de Nieuwstraat. Vermoedelijk door de laagstaande zon zag hij een paaltje over het hoofd en botste er tegenaan. Door de aanrijding liep hij licht letsel aan beide knieën op en de bromfiets raakte behoorlijk beschadigd. De Soester werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Lasergun

BAARN De politie heeft op dinsdag 18 maart met de lasergun op snelheid gecontroleerd.

De controle vond in de middaguren op de De Geerenweg plaats. Tien bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u, met een topper van 71 km/u. Het tiental werd bekeurd.