Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op dinsdag 18 maart heeft de politie op snelheid gecontroleerd.

De controle vond tussen 13.45 uur en 15.45 uur op de Nijkerkerstraat plaats. Van de 1281 gecontroleerde voertuigen reden 19 bestuurders sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/u.

Vernieling

AMERSFOORT Op dinsdag 18 maart werd de ruit van een bedrijf vernield.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding dat er vermoedelijk op een pand aan de Soesterweg was geschoten. Ter plaatse bleek dat dit niet het geval was. Wel was met een straatklinker een grote ruit ingegooid. Er werden geen verdachten in de omgeving aangetroffen. De aanleiding voor de vernieling is onbekend.

Vrouw mishandeld

AMERSFOORT Op dinsdag 18 maart werd een vrouw mishandeld door een man.

In de avond was een 23-jarige vrouw uit Amersfoort op bezoek geweest in een woning aan de Wielewaalstraat. Vlak nadat zij de woning had verlaten, ontdekte zij dat er geld uit haar portemonnee was gestolen. Zij vermoedde dat dit in de woning aan de Wielewaalstraat was gebeurd en ging terug naar de woning.

Op de galerij van de woning zag zij twee van de mannen die in de betrokken woning waren geweest. Eén van de mannen zei dat hij het geld niet had gestolen en sloeg de vrouw op haar gezicht. Daardoor kwam zij ten val en bezeerde ook haar enkel. De andere man kwam tussenbeiden.

De verdachte, een 23-jarige man uit Amersfoort, werd even later door de politie aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. De vrouw heeft zich in het Lichtenbergziekenhuis laten behandelen. Zij had letsel aan haar gezicht en enkel.

Geslotenverklaring

WOUDENBERG Op dinsdag 18 maart heeft de politie op de Voskuilerdijk op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd.

De controle vond tussen 16.10 uur en 16.50 uur plaats. Tien bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd. Twee bestuurders mochten doorrijden omdat zij een ontheffing hadden.