Dienstenbond CNV

Zürich-medewerkers in moeilijk parket door overname 19-03-2003

Rond de overname van Zürich door Hooge Huys, dochteronderneming van SNS Reaal, heerst alles behalve zekerheid en duidelijkheid. Partijen hebben zich nog niet uitgesproken over de precieze gevolgen voor het personeel of over de (toekomstige) werklokaties. Daarnaast is het nog onduidelijk hoe en op basis van welke criteria de selectie tussen het vervreemde deel van Zürich-personeel (ongeveer 75%) zal worden gemaakt teneinde vast te stellen wie naar Hooge Huys over zal gaan. Ook is het onduidelijk wat er met de rest en de resterdende activiteiten van Zürich gaat gebeuren. Dit veroorzaakt veel onrust en ontevredenheid bij leden en werknemers van Zürich.

Tijdens de door de vakbonden en de ondernemingsraad van Zürich vandaag gehouden personeelsbijeenkomst is gebleken dat de werknemer door die gang van zaken aan emotie onderhevig zijn. Om te voorkomen dat dit onbegaanbare situatie wordt, is de CNV Dienstenbond de mening toegedaan dat door de betrokken overnamepartijen onmiddellijk helderheid daarover moet worden verschaft.

Op 24 maart as. starten de onderhandelingen over het sociaal plan tussen de vakbonden en de overnamepartijen. In dit kader zal de CNV Dienstenbond trachten afspraken te maken over het (voor een deel) afvangen van de personele gevolgen danwel het verzachten van de pijn bij het vervreemde deel van het Zürich-personeel. Te denken aan: verhuiskostenregeling,
reistijdcompensatie, ouderenregeling etc. De werkgever heeft als een openingsbod het sociaal plan van SNS Reaal voorgesteld. CNV Dienstenbond zal dit sociaal plan kritisch bestuderen en afhankelijk van de door overnamepartijen verstrekte informatie met nieuwe voorstellen komen die toegesneden zijn op de behoeftes van haar leden c.q. werknemers van Zürich.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ahmed Kansouh, tel. (010)2651111.