Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.50 uur

Controle softdrugs

UTRECHT De politie van het district Utrecht noord heeft dinsdagmorgen een controle uitgevoerd op twee adressen m.b.t. de kweek van hennepplanten.

Omstreeks 08.55 uur werden aan de Vuurlanddreef drie hennepkwekerijen ontmanteld. In totaal nam de politie 286 planten in beslag. Tevens werd de apparatuur meegenomen. Op drie locaties aan de Montevideodreef werd eveneens hennep aangetroffen. In totaal werden hier 824 planten vernietigd. De totale installatie werd in beslag genomen.

Tijdens de totale actie werden vier personen aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer mensen worden aangehouden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 maart heeft de politie een man aangehouden die onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde.

Een 53-jarige man uit Amsterdam kreeg omstreeks 00.30 uur op de Blauwkapelseweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 460 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur werd hij naar huis gestuurd.

Aantreffen wapen

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een busje gas.

Via de meldkamer werden agenten gestuurd naar het Lucasbolwerk. Hier zouden een aantal personen met elkaar aan het vechten zijn. Omstreeks 18.20 uur trof de politie een aantal personen aan die verklaarden dat er niets gebeurd was. Een van de getuigen had wel gezien dat een man gedreigd zou hebben met een busjes gas. De agenten spraken de 48-jarige man aan. Na een fouillering bleek de man een verboden busje gas bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau, waar hij na enige tijd vertrok met een proces-verbaal.

Diefstal van een tas

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden voor het stelen van een tas.

Een 22-jarige vrouw zat omstreeks 22.10 uur in een horecagelegenheid aan het Hoogt. De vrouw bemerkte dat haar tas was verdwenen en belde haar GSM. De telefoon werd door een onbekende man opgenomen. De man wilde geld voor de tas. Hij gaf zijn signalement door aan de vrouw zodat zij hem zou kunnen herkennen. Eenmaal op straat zag zij de man lopen. Een getuige rende achter de man aan. De inmiddels gewaarschuwde politie kwam te hulp en kon twee mannen aanhouden. Het betrof een 40-jarige man uit IJsselstein en een 43-jarige man uit Utrecht. Beide mannen werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.