Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Verkeerscontroles

ZEIST De politie heeft op dinsdag 18 maart op meerdere plaatsen het verkeer gecontroleerd.

Tussen 11.00 uur en 12.00 uur werd gecontroleerd op de Lyceumlaan in Zeist. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen, twee omdat zij in strijd met de geslotenverklaring reden en één voor het niet handenvrij bellen.

Bij een controle tussen 11.00 uur en 13.00 uur op de Biltse Rading in De Bilt werd de snelheid van 546 voertuigen vastgelegd. 52 Bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 108 km/u.

Op De Dreef in Zeist werd van 14.30 uur tot 15.30 uur op snelheid gecontroleerd. Vier bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Fietsster valt

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 18 maart raakte een fietsster gewond bij een valpartij.

Rond 15.00 uur fietste een 77-jarige vrouw uit Zeist over de Arnhemsebovenweg. Zij kwam met haar fiets ten val en liep daarbij een hoofdwond op. De vrouw werd per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis gebracht. Politiemensen brachten de fiets van de vrouw naar haar eveneens in Zeist woonachtige dochter. De bejaarde vrouw werd met een hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen.

Straatrovers aangehouden

(Zie persbericht d.d. 24-01-03, district Binnensticht: Alert op straatroof)
DE BILT/BILTHOVEN De politie van district Binnensticht heeft de afgelopen weken drie jongens aangehouden: één van 16 jaar uit Bilthoven en jongens van 14 en 18 jaar uit De Bilt. Zij werden verdacht van veertien straatroven en diefstallen, tien inbraken in autos, één insluiping in een woning en twee inbraken in scholen.

Deze delicten vonden allen plaats tussen 1 december 2002 en 1 februari 2003. In die periode vonden veertien berovingen en diefstallen plaats in De Bilt en Bilthoven, waarbij de slachtoffers vooral oudere vrouwen waren. De verdachten werkten in wisselende samenstelling en benaderden hun slachtoffers vaak per fiets en trokken dan de tas van hun slachtoffers arm of uit hun fietsmand.

De politie startte een intensief onderzoek en kon uiteindelijk door uitgebreid buurtonderzoek en veel contact met de jeugd de drie verdachten aanhouden in de loop van februari en maart. Het drietal heeft bekend en zijn voorgeleid aan een Officier van Justitie. De 14-jarige is heengezonden, de beide anderen zitten nog vast