Ingezonden persbericht


Consultants van Sun Services zullen Compuware's modelgestuurde, op patronen gebaseerde Java(tm)-ontwikkelingsomgeving OptimalJ gebruiken om sneller bedrijfstoepassingen te ontwikkelen Amsterdam, 19 maart 2003 - Compuware Corporation (NASDAQ: CPWR) heeft vandaag aangekondigd dat Sun Microsystems nu gebruik kan maken van Compuware's OptimalJ-ontwikkelingsomgeving om bedrijfsontwikkelingsprojecten voor zijn klanten te versnellen aan de hand van het Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE(tm)). Compuware zal ook Sun's J2EE-patronen integreren in OptimalJ, waardoor de consultants van Sun over een nieuwe en krachtigere tool beschikken om voor hun klanten snel toepassingen op basis van de J2EE-technologie te ontwikkelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de patronen van Sun.

OptimalJ is Compuware's productiviteitsgerichte, modelgestuurde en op patronen gebaseerde tool voor de ontwikkeling van toepassingen op basis van de J2EE-technologie. Deze tool implementeert de volledige MDA (Model Driven Architecture) van de OMG (Object Management Group). OptimalJ maakt gebruik van patronen om automatisch codes te genereren die modellen omzetten in een aangewezen architectuur en uiteindelijk in een werktoepassing. OptimalJ zal de consultants van Sun helpen om doeltreffender te ontwikkelen in Java.

"De productiviteit van de ontwikkelaars kan stijgen door gebruik te maken van tools waarmee ze gemakkelijker leren werken met de J2EE-technologie", aldus Rikki Kirzner, Research Director bij IDC. "De mogelijkheid om specifieke patronen met gespecialiseerde kennis te ontwikkelen die binnen het volledige bedrijf opnieuw gebruikt kunnen worden, helpt de architecten in sterke mate om een individuele architectuurstijl uit te bouwen en in stand te houden. De ontwikkelaars kunnen zich dan toespitsen op hetgeen ze moeten ontwikkelen - en niet op de manier waarop ze dat moeten doen."

"De combinatie van Sun's gedegen J2EE-patronen met OptimalJ's modelgestuurde ontwikkelingsomgeving en automatische codegenerering kan de ontwikkeling en implementatie van kwaliteitsvolle bedrijfstoepassingen aanzienlijk versnellen", aldus Cheryln Chin, vice-voorzitter Software Solutions bij Sun Professional Services. "Deze combinatie reikt onze consultants een uiterst geavanceerde tool aan die ze kunnen gebruiken om gemakkelijker "best practices" te implementeren in Java-ontwikkelingsprojecten."

"Sun Services is een toonaangevende organisatie die consultancy verleent met betrekking tot Java-technologieën en heel veel invloed heeft op de manier waarop bedrijven het Java-platform gebruiken", aldus Don Morrison, Vice-voorzitter Worldwide Channels & Alliances bij Compuware. "Door samen te werken kunnen Sun en Compuware de ontwikkeling van de Java-technologie op een hoger niveau tillen, waardoor het ontwerp, de ontwikkeling, de wijziging en de implementatie van J2EE-bedrijfstoepassingen sneller kunnen verlopen."


***

Compuware OptimalJ
Compuware OptimalJ is een applicatie ontwikkelingsomgeving voor Global 2000 bedrijven die J2EE standaarden en Model Driven Architecture (MDA) gebruiken, zoals bepaald door de Object Management Group (OMG), om zo de ontwikkeling, integratie en het onderhoud van applicaties te versnellen en daaruit competitief voordeel te halen. OptimalJ gebruikt patronen die automatisch bedrijfsmodellen vertaalt in werkbare applicaties door de integrale implementatie van de MDA van OMG. OptimalJ laat bedrijven toe snel te reageren op veranderingen, de efficiëntie van de ontwikkeling te verbeteren en de onderhoudskosten te beperken.

Over Compuware Corporation
Compuware is een internationale, beursgenoteerde softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware biedt producten en professionele diensten voor het vereenvoudigen van de complexiteit, optimalisatie van de productiviteit, reduceren van risico's en verbeteren van de integrale performance. Voor onze klanten betekent dit een kostenbesparing op informatie technologie, verhoogde kwaliteit en de mogelijkheid tot het inspelen op de continu gevraagde en verplichte veranderingen op informatie systemen. Compuware behoort wereldwijd tot de top-10 van onafhankelijke software leveranciers. Compuware is opgericht in 1973 en heeft momenteel meer dan 9.500 professionals in dienst. Meer dan 23.000 klanten en 100 kantoren in 47 landen. De Nederlandse activiteiten vinden plaats vanuit het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Voor meer informatie kunt u de websites van Compuware bezoeken op: www.compuware.com of www.compuware.nl.

Contactinformatie Compuware (voor meer informatie, niet ter publicatie) Compuware BV
Rolf Visser / Marketing Coordinator
Hoogoorddreef 5
1101 BA Amsterdam
rolf.visser@nl.compuware.com
Tel: 020 311 88 00
Mob: 06 250 101 00
Internet : www.compuware.nl