Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.55 uur

Nieuwe wijkagenten

RHENEN/VEENENDAAL In april beginnen twee nieuwe wijkagenten in het district Heuvelrug. Zij vullen hiermee de functies in van vetrekkende wijkagenten. In Rhenen wordt Theo Hoogendorp wijkagent en neemt hiermee de plaats in van de inmiddels vertrokken wijkagent Rolanda Pot. Zij heeft een functie aangenomen van groepschef van het Flexteam. Wijkagent Bertus van Holland in Veenendaal Centrum heeft inmiddels ook de functie verlaten en heeft zich eveneens aangesloten bij het Flexteam. Zijn functie wordt overgenomen door de nieuwe wijkagent Gerard Vos.

Gerard Vos (39) is sinds 1987 werkzaam bij de politie. Hij begon in Soest bij de gemeentepolitie waar hij surveillancewerkzaamheden deed. Deze taak zette hij voort in Veenendaal. Vanaf 1993 werd hij medewerker Noodhulp in Veenendaal en had extra regionale taken zoals lid van de Mobiele Eenheid en de Arrestatie Eenheid. Vanaf maart 2000 was hij groepschef Noodhulp in team Veenendaal. Vanaf begin april wordt hij wijkagent Centrum naast wijkagent Jan ten Brinke.

Theo Hoogendorp (49) begon in 1972 als wachtmeester bij de Rijkspolitie in Bunnik. In 1973 begon hij bij de Algemene Verkeersdienst in Driebergen bij de groep surveillance autosnelwegen. Vanaf 1985 tot 1991 werkte hij bij de politie in Breda. Daarna begon hij in Amerongen en vanaf 1994 in Rhenen. In 1998 werd hij milieuspecialist voor politie in district Heuvelrug en vanaf 2002 werkte hij aan onderzoeken bij de districtsrecherche. Vanaf begin april wordt hij wijkagent in Rhenen naast wijkagent Wil Lammers.