Samsung

Samsung Electronics benoemt Lukas Schmeink tot Human Resource Manager
-
18 Mrt 2003

Delft, 18 maart 2003 Samsung Electronics Benelux heeft Lukas Schmeink aangesteld als Human Resource (HR) Manager. Schmeink geeft leiding aan de afdelingen HR en Facility, stelt het HR- en Facility-beleid op en is verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan. Het is Schmeinks ambitie de interne communicatie te structureren en te formaliseren, met name de communicatie over organisatieontwikkelingen en algemeen beleid van Samsung Electronics. Door de verdere implementatie van bestaande HR-instrumenten verwacht Schmeink een basis te creëren voor een verbeterde aansluiting tussen de Koreaanse en Nederlandse cultuur en werkwijze. Bij Samsung Electronics Benelux werken in totaal 100 mensen, van wie 70 op het hoofdkantoor in Delft en 30 op de vestiging in Wommelgem.

Tot voor kort was Lukas Schmeink als Directeur Stafdiensten werkzaam bij Crepa Reyners Groep, actief in intern transport. Bij deze groep heeft hij een HR-afdeling opgezet en gaf hij leiding aan de HR-afdeling, bedrijfsschool en het facilitair bedrijf. Ook begeleidde hij fusies en ontwikkelde strategische plannen. In 1994 startte Schmeink bij Crepa Reyners Groep als personeelsadviseur. Daarvóór was hij werkzaam als projectmedewerker bij McDonalds.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2002 een omzet van 32,6 miljard.
Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.
In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl

Disclaimer All Contents Copyright © 2001 Samsung Electronics Benelux B.V.