Gemeente Velsen

Velsen, 18 maart 2003

Betaald parkeren gehandicapten vervalt in Velsen

Voortaan hoeven gehandicapten, die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart, in de gemeente Velsen niet meer te betalen voor parkeren van hun voertuig op een parkeerplaats waarvoor betaald parkeren geldt. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van Velsen in de vergadering van dinsdag 18 maart besloten. Het besluit is een direct gevolg van klachten over de bereikbaarheid van de parkeermeters en de verkeersonveiligheid bij de gehandicaptenparkeerplaatsen langs de Lange Nieuwstraat.

Het besluit om gehandicapten buiten de werking van het regime betaald parkeren te laten vallen, treedt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2003 in werking. Personen die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart, mogen maximaal twee uur kosteloos parkeren op de parkeervakken waarvoor betaald parkeren geldt. Daarbij moeten zowel de gehandicaptenparkeerkaart als een blauwe parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter het raam van het voertuig worden geplaatst.

Naast het betaald parkeren is ook de veiligheid van de gehandicaptenparkeerplaatsen langs de Lange Nieuwstraat onder de loep genomen. Omdat dit de verkeersveiligheid ten goede komt, wordt de gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van de Lange Nieuwstraat 739 (Scapino) opgeheven. Hiervoor in de plaats worden twee nieuwe gehandicaptenparkeerplaatsen aangewezen langs de Velserduinweg (naast de HEMA). Voor de twee andere gehandicaptenparkeerplaatsen langs de Lange Nieuwstraat is geen alternatieve locatie beschikbaar, omdat dan de loopafstand naar de winkels te groot zal worden. Deze plaatsen blijven derhalve gehandhaafd.