Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.40 u) Woensdag, 19 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een (kamer-)woning aan de Kampstraat in Heerlen vond de het projectteam Grensoverschrijdende criminaliteit (GOC) van de Koninklijke Marechaussee, werkzaam vanuit het Heerlense politiebureau, verdovende middelen (ruim 170 gram heroine, ruim 230 XTC-tabletten) en een gas/alarmpistool en een gas/alarmrevolver (beide niet van echt te onderscheiden) die verstopt waren in een afzuigkap. Die werden in beslag genomen. Daarnaast nam de politie enkele weegschalen en een koffiemolen (vermoedelijk bedoeld om verdovende middelen mee te mengen) in beslag. De politie die aanwijzingen had dat een van de bewoners handelt in verdovende middelen ging dinsdagmiddag dan ook controleren. Een van de bewoners werd op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; vlam in de pan
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand in een woning aan de Sittarderweg in Heerlen. Bleek dat in de keuken van de woning een binnenbrand was die door de brandweer werd geblust. Vermoedelijk dat bij het koken de vlam in een frituurpan was geslagen. In de keuken is sprake van nogal wat schade en in de rest van de woning hing alleen enige rook.

Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag verkeerscontroles gehouden op de Emmaweg, Akerstraat, Past. Savelsbergstraat en op het Koutenveld in Brunssum. Totaal werden daarbij 21 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de auto gordel (de meeste, namelijk 17), niet stoppen voor op voetgangersoversteekplaats overstekende voetgangers tot het niet stoppen voor verkeersbrigadier.

Kerkrade; fikse boete
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Dentgenbachweg in Kerkrade van een 39-jarige bestuurder van een bestelbus uit Heerlen kreeg de politie vermoedens dat er mogelijk hennep in zijn bestelbus aanwezig was. Bij nadere controle vond de politie enkele dozen met hennepoogst (geknipt van ongeveer 500 hennepplanten) van naar schatting zon tien kilo hennep. De straatwaarde van de in beslag genomen hennep/oogst bedraagt naar schatting zon 25.000,-- Euro. Deze oogst werd meteen in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kreeg de verdachte een boete opgelegd van 2.900,- Euro.

Vaals; tasjesroof
Een 77-jarige vrouw uit Vaals heeft bij de politie aangifte gedaan van een tasjesroof. Het slachtoffer liep afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur op de Tentstraat in Vaals toen plotseling iemand haar vanachter de tas uit haar handen trok. Met de buit rende tasjesrover er vandoor in de richting van de Bosstraat. In de tas bevond zich een geldbedrag. De politie stelde een onderzoek in. Daarbij kreeg ze vermoedens omtrent de identiteit van de mogelijk verdachte. De verdachte, een 38-jarige man uit Vaals werd vanmorgen, woensdagmorgen door een politiepatrouille op de Maastrichterlaan in Vaals, toen hij daar liep, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.