KLM

03/013

Klm en slm verhogen vluchtfrequentie en introduceren verlaagd actietarief op paramaribo

AMSTELVEEN, 19 maart 2003 - KLM en SLM gaan het aantal gezamenlijke diensten tussen Amsterdam en Paramaribo per 2 mei 2003 uitbreiden van vier naar vijf retourvluchten per week. Vanaf 2 mei wordt de KL 713 op vrijdag toegevoegd. Ter introductie van de frequentieverhoging hebben KLM en SLM een actietarief van 549 euro/US dollar voor een retourticket ingevoerd.

Beide maatschappijen spelen met de uitbreiding van het vluchtschema in op de marktontwikkelingen, met een hoge vervoersvraag op deze route. In de afgelopen twee jaar is de vluchtfrequentie op de route Amsterdam-Paramaribo v.v. gefaseerd uitgebreid van twee naar vijf diensten per week.

Met de aangepaste tariefstructuur krijgen passagiers meer mogelijkheden om, buiten de piekperiodes, tegen sterk verlaagde tarieven te vliegen.

KLM en SLM onderhouden in samenwerking de diensten tussen Amsterdam en Paramaribo, met gezamenlijke bemanningen en met inzet van een Boeing 747-300 van de KLM. Deze samenwerking is in 1993 ingevoerd, nadat beide maatschappijen ieder afzonderlijk niet in staat bleken om de route met een continue dienstregeling rendabel te exploiteren.