Actueel

Ex-profbokser veroordeeld voor pogingen tot zware mishandeling (ex-)partner en politieagent

Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 19-03-2003

Vijftien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf met aftrek van voorarrest kreeg een voormalige prof-bokser opgelegd voor pogingen tot zware mishandeling van zijn (ex-)partner en een politieagent. De rechtbank acht twee pogingen tot zware mishandeling van zijn ex-partner bewezen, waarbij verdachte op zeer gewelddadige wijze tekeer ging. Door het slaan en schoppen van het onbeschermde slachtoffer en door haar met het hoofd tegen een spiegel te slaan, heeft verdachte willens en wetens de kans aanvaard dat hij het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel zou kunnen toebrengen. De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij als ex-profbokser zijn zelfbeheersing niet heeft kunnen bewaren, teneinde de toepassing van geweld te voorkomen. Daarnaast heeft verdachte bij aanhouding een hoofdagent van politie in het gezicht geslagen.

Verdachte is reeds eerder voor soortgelijke feiten veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden met een proeftijd van drie jaar. De hierboven bewezen verklaarde feiten zijn voor het einde van die proeftijd gepleegd. De rechtbank gelast daarom de tenuitvoerlegging van de eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF5971

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11112&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...d=11112&i=41&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11112&i=&ti= .