Gemeente Amsterdam

Reclassering pakt harde kern jongeren aan
19 maart 2003 - Johanneke Helmers
De gemeente Amsterdam en Reclassering Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanpak van de harde-kernjongeren in Amsterdam.

In maart start de reclassering in opdracht van de gemeente Amsterdam met de aanpak van de harde-kernjongeren in Amsterdam. De aanpak bestaat uit een intensief traject begeleiding (ITB) en toezicht binnen een justitieel kader voor de duur van twaalf maanden. De doelgroep van deze aanpak is in eerste instantie de groep jongeren van 18 tot 24 jaar in Nieuw-West.

Met de intensieve trajectbegeleiding vermindert de kans op herhaling door resocialisatie. Hierbij werkt men aan werk en/of scholing, vrijetijdsbesteding, sociale vaardigheden en de relatie met ouders. De training en begeleiding gebeurt met een vaste begeleider vanuit een nieuw dagcentrum van de reclassering in Nieuw-West.

De zogenoemde harde kern is een groep Amsterdamse jongeren die al op jonge leeftijd regelmatig met politie en justitie in aanraking komt. Deze jongeren plegen delicten waar een zware straf bij past, maar straffen alleen helpt niet.
De reclassering probeert door resocialisatie en reïntegratie iets met deze groep te doen.

© Gemeente Amsterdam