Gemeente Renswoude


KPN zorgt voor ADSL

Datum: 19/03/2003

De KPN heeft aangegeven ze dat de centrale in Ederveen toch zal aanpassen voor DSL-dienstverlening in Ederveen en Renswoude. De centrale zal uiterlijk in de maand juni aangepast worden. Dat betekent dat ADSL, rekening houdend met de levertermijn van ADSL, uiterlijk in juli zal worden uitgeleverd aan de inwoners en bedrijven.

Op dit moment kan ADSL al besteld worden via.http://www.kpn.com/ en via alle Internet Service Providers die ADSL van KPN verkopen. Dit betekent dat degenen die uiterlijk 31 maart ADSL bestellen, nog kunnen profiteren van de aantrekkelijke actiekortingen die tot 31 maart gelden.

In eerste instantie had de KPN aangegeven dat er nog niet voldoende belangstelling was voor de aanpassing.
BBned was wel al bereid gevonden om te investeren op voorwaarde dat er bij een inschrijvingsprocedure voldoende definitieve aanmeldingen zouden binnen komen.
Op dit moment is nog niet bekend welke consequenties het besluit van de KPN heeft voor de lopende inschrijvingsprocedure bij BBned.

Het doel van de gemeente was om het gebruik van ADSL in de gemeente mogelijk te maken. Nu KPN definitief heeft besloten de centrale in Ederveen geschikt te maken is het doel bereikt. Hiermee wordt ADSL een zaak tussen de providers en de gebruikers. Voor nadere informatie over ADSL kunt u contact opnemen met KPN of BBned.