Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-03-2003
Persberichten woensdagmiddag 19 maart 2003 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Poging tot diefstal autos
ASSEN Dinsdagnacht zijn aan het Rhonepad zes autos opengebroken. Van alle autos is het stuurhuis of contactslot vernield, net als de bedrading. Het lijkt erop dat een en dezelfde persoon bij deze autos heeft geprobeerd ze te stelen, maar dat het in ieder geval bij deze autos niet is gelukt. Zes bewoners van deze straat hebben schade geleden en deden aangifte bij de politie.

Boot met trailer gestolen
ZUIDLAREN Dinsdagnacht is vanaf een afgesloten terrein aan de Havenstraat een boot met trailer gestolen. De 52-jarige eigenaar miste de boot woensdagochtend en meldde dit bij de politie. Het betreft een openvisboot van het merk Ryds type 425R. De boot is wit en heeft een blauwe stootlijst. De trailer is van het merk Riba. De schade bedraagt ruim 3000.

Westerveld mist vele verkeersborden
HAVELTE In de gemeente Westerveld, omgeving Vledder, Doldersum, Diever en Dwingeloo, worden vele verkeersborden vermist. Behalve dat daardoor verkeersgevaarlijke situaties kunnen ontstaan is er ook sprake van een stevige schadepost. Deze loopt inmiddels in de duizenden Euros. De politie vraagt of mensen die informatie hebben over deze diefstallen dit willen doorgeven. Namens de gemeente deed een 30-jarige medewerker inmiddels aangifte. De schade die is ontstaan zal door de gemeente worden verhaald op de dader of daders.