Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: woensdag 19 maart 2003

Diefstal vanaf bedrijfsterrein Dinteloord: In het afgelopen weekeinde, waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag, werden vanaf het terrein van een bedrijf aan de Steenbergeseweg in Dinteloord tientallen zognaamde europallets (80x120 cm) gestolen. Het was niet de eerste maal dat dit gebeurde. Het bedrijf had inmiddels zelf reeds maatregelen genomen om de diefstallen te bemoeilijken, maar helaas sloeg men het afgelopen weekeinde toch weer toe. Inmiddels is het bedrijf op deze manier tussen de 200 en 300 pallets kwijt geraakt. Gezien de aangetroffen sporen zijn de pallets vermoedelijk door middel van een wagen met laadbak afgevoerd.

Verkeerscontrole
Bergen op Zoom: Bij een verkeerscontrole op de Zuidzijde Zoom op dinsdag 18 maart zijn in een tijdsbestek van twee uur tijd 80 voertuigen gecontroleerd. Er werden 9 bestuurders geverbaliseerd terzake het niet dragen van de autogordel.

Woninginbraken
Bergen op Zoom: In een woning aan de Kaatsbaan en op twee adressen in de Guido Gezellelaan is dinsdag ingebroken. Op de Kaatsbaan heeft men het cilinderslot afgebroken; hier werd echter niets uit de woning weggenomen. Op de Guido Gezellelaan heeft men bij beide flatwoningen met bruut geweld de voordeur geforceerd en heeft men uit de woning onder andere geld, een id-kaart en sieraden weggenomen.

Verkeerscontrole
Rucphen/Zegge: op dinsdag 18 maart werden diverse verkeerscontroles gehouden door de politie van team Rucphen. Op verschillende plaatsen in de gemeente Rucphen, waaronder de Gebrande Hoefstraat en de Sprundelseweg en aan de O.L.V.straat in Zegge, werden overtredingen geconstateerd op het gebied van het overschrijden van de toegestane maximumsnelheid en het toegestane vermogen van bromfietsen. In totaal werd een achtal bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/per uur op een lokatie waar 80 km is toegestaan. Bij n van de gecontroleerde auto`s was bovendien de APK-termijn overschreden, waarvoor de bestuurder eveneens bekeurd werd. In totaal werden vijf bromfietsen op de rollenbank gecontroleerd op het vermogen. Bij maar liefst vier van de vijf gecontroleerde bromfietsen werd een te groot vermogen geconstateerd. En van de bromfietsen behaalde een vermogen van 2.0 kW. Dit is omgerekend meer dan 75 km/u. De bestuurder verklaarde zelf met het racemonster een snelheid te kunnen behalen van meer dan 100 km/u.

16-jarige fietser raakt zwaargewond bij aanrijding Roosendaal/Rucphen: op woensdagmiddag 19 maart raakte een 16-jarige jongen uit Roosendaal zwaar gewond toen hij werd geschept door een personenauto. Het ongeval vond omstreeks 14.45 uur plaats op de Gebrande Hoefstraat, nabij de kruising met de Hellemonsdreef. De jongen verleende geen voorrang aan de naderende personenauto, die werd bestuurd door een vrouw uit Rucphen. Omdat de jongen op de motorkap van de auto belandde en niet onder de auto terecht is gekomen, is hem waarschijnlijk erger letsel bespaard gebleven. Hij liep bij het ongeval in ieder geval een forse hoofdwond op en klaagde over pijn in zijn rug. De jongen werd per ambulance vervoerd naar het Franciscusziekenhuis. De automobiliste liep geen verwondingen op, maar is uiteraard wel enorm geschrokken van het ongeval. Complimenten gaan uit naar een drietal militairen van het Korps Commando Troepen uit Roosendaal, die vrij kort achter het ongeval in een personenauto reden en niet alleen Eerste Hulp Bij Ongelukken op het slachtoffer hebben verricht, maar ook hebben zorggedragen voor de eerste maatregelen op het gebied van verkeersregulering.

Poging inbraak auto
Roosendaal: Dinsdagochtend deed de eigenares van een personenauto een vervelende ontdekking. Toen zij bij haar auto kwam, die zij op vrijdagavond onbeschadigd had geparkeerd op het Dokter van Dregtplein, zag zij dat iemand geprobeerd had in te breken in de auto. Zowel het slot aan de bestuurders- als aan de bijrijderskant bleek zijn te geforceerd. Naast de sloten, raakte ook de lak van de auto hierbij beschadigd.

Inbraak schuurtjes
Roosendaal: Dinsdag werd bij de politie aangifte gedaan van inbraak en diefstal vanuit een tweetal schuurtjes aan de Televisiestraat. De schuurtjes, een houten en een stenen exemplaar, behoren toe aan dezelfde eigenaar. De inbraak heeft zaterdag plaatsgevonden tussen 21.00 en 22.00 uur. De deuren van beide schuurtjes werden geforceerd. De eigenaar vermist drie bromfietsen, een damesfiets, tuinmeubelen, gereedschap, autoradio en videobanden. De hoogte van het schadebedrag is bij de politie onbekend.

Bron: Manon Ostendorf