Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, woensdag 19 maart 2003

Verkeerscontrole 480 voertuigen, 73 bekeuringen

MOERDIJK: Vandaag is tussen 08.00 uur en 14.00 uur een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in Moerdijk. Aan de controle namen 50 politiemensen deel van onder meer het politiedistrict Breda, Het Korps Landelijke Politie Diensten, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Douane en de Koninklijke Marechaussee. Er zijn 480 voertuigen gecontroleerd. De opsporingsambtenaren deelden in totaal 73 bekeuringen uit. De meest bekeurde overtreding was het niet dragen van de autogordel (19 x). Ook waren er veel automobilisten die geen rij- of kentekenbewijs bij zich hadden

De voertuigen werden uit het verkeer gehaald en voor controle overgebracht naar het terrein van Rijkswaterstaat aan de Steenweg in Moerdijk. Er werden in totaal 480 voertuigen gecontroleerd. Dit waren 432 personenauto`s, 46 vrachtauto`s, 1 motor en 1 scooter.

Er werden voor de volgende zaken processen-verbaal uitgeschreven
* niet dragen van de autogordels 19 x
* geen rijbewijs op 1e vordering kunnen tonen 15 x
* geen kentekenbewijs op 1e vordering kunnen tonen 12 x
* Auto niet APK gekeurd 6 x
* Technische gebreken aan de (personen)auto 6 x
* Technische gebreken aan de aanhangwagen 3 x
* Rode diesel 3 x
* Handsfree bellen 1 x
* Nog betalen van openstaande geldboete1 x
* Overtreden van de max. snelheid 1 x
* Tachograaf, te lang, te hoog, losse lading,overige 6 x
Man bedreigt ex-vrouw

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.40 uur in de wijk Haagse Beemden te Breda een 39-jarige Rotterdammer aangehouden die zijn ex-vrouw bedreigd had en die zijn twee kinderen tegen de wil van zijn ex zou hebben meegenomen.

Ter plaatse bleek dat een 38-jarige vrouw, die ingetrokken was in een woning bij haar zus in Breda, ruzie had gekregen met haar ex-man waarvan zij enkele weken geleden gescheiden was. Deze ruzie escaleerde in bedreigingen. Volgens de vrouw zou de man hebben gedreigd haar dood te schieten met een pistool dat hij in de auto zou hebben liggen. Ook vertelde ze dat haar ex de twee kinderen tegen haar wil had meegenomen. De politie kon de man in de directe omgeving van het pand aan houden. Het blijkt dat de kinderen bij hem in Rotterdam zijn blijven wonen. Wel hoorden de agenten dat de verdachte zijn ex-vrouw meerdere keren luidkeels met de dood bedreigde. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. In zijn auto lag geen vuurwapen. Vanmorgen is hij gehoord. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen en is omstreeks 13.00 uur in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur een 37-jarige Bredanaar aangehouden ter zake rijden onder invloed. De verdachte stak vanaf de Nieuweweg de Markendaalseweg over en gaf daarbij geen voorrang aan de voor hem van links komende bestuurder van een personenauto. De verdachte verklaarde dat hij drie wijntjes en een glaasje whisky gedronken had. De ademanalyse gaf als uitslag 765 ug/l, dat is een promillage van circa 1,7. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken in woningen

BREDA: Vannacht is omstreeks 02.30 uur ingebroken in een woning aan de Baronielaan. Men heeft met een steen de voorruit ingegooid en een laptop ontvreemd die op de tafel in de huiskamer stond.

Ook in een woning aan de Pieter Huyserstraat is ingebroken. De inbraak is gisteravond omstreeks 22.00 uur ontdekt. Men heeft met een breekvoorwerp de achterdeur open gebroken. Er zijn onder meer sieraden gestolen.

Verkeerscontrole in de grensstreek Rotterdammer aangehouden met behulp van helikopter

BREDA: In de nacht van 18 op 19 maart hebben Nederlandse en Belgische politiemensen een verkeerscontrole gehouden in de grensstreek. De verkeerscontrole was mede gericht op het inzicht krijgen in mogelijke criminele gedragingen van automobilisten in de grensstreek. Bij de controle werd door de Belgische politie met behulp van een helikopter een 42-jarige Rotterdammer aangehouden die nog 23 geldboetes open had staan voor een totaal bedrag van 2451 euro. De man had zich onttrokken aan de controle maar werd vanuit de heli gelokaliseerd op een weiland en aangehouden.

Door de Belgische politie werden ca 150 mensen ingezet op de A16 waaronder diverse disciplines zoals verkeerspolitie, douane, drugshonden en een helikopter Zij controleerden het uitgaande verkeer naar Nederland. Aan de Nederlandse zijde werd door de Nederlandse politie gecontroleerd op de binnenwegen. Het uitgaande verkeer naar België werd gecontroleerd op de Meirseweg in Zundert, op de Hoogstratensebaan in Castelre en de Strijbeekseweg in Strijbeek. Nederlandse agenten controleerden in totaal 135 voertuigen. Op de Hoogstratensebaan werd een 67-jarige automobilist uit Castelre aangehouden ter zake rijden onder invloed,

Een 42-jarige Rotterdammer die in een vrachtauto met Belgisch kenteken reed, probeerde op de Strijbeekseweg zich te onttrekken aan een controle. De man stak de grens over en reed in de richting van Hoogstraten. Enkele honderden meters voorbij de controleplaats werd de vrachtauto zonder bestuurder teruggevonden bij een garagebedrijf. De Belgische politie heeft de man uiteindelijk gevonden met behulp van een helikopter met warmtebeeld apparatuur. De man bleek in Nederland gesignaleerd te staan in het opsporingsregister vanwege 23 geldboetes voor een totaal bedrag van 2451 euro. De man is via een verkorte procedure met diens toestemming overgedragen aan de Nederlandse politie. Daar hij de boete niet kon betalen is hij ingesloten in het cellencomplex. In zijn auto werden sporen van drugsgebruik aangetroffen. De vrachtauto vertoonde ernstige technische gebreken aan de stuurinrichting.

Zakkenrollers slaan hun slag Dieven maken NAC seizoenskaart en 1100 euro buit

BREDA: Vandaag hebben in Breda 3 mensen aangifte gedaan van zakkenrollerij.
" Sorry" dat zei een vrouw met een Slavisch uiterlijk tegen een 24-jarige Bredanaar toen zij tegen hem opliep vanmorgen omstreeks 09.00 uur op de Lange Brugstraat te Breda ter hoogte van de Barones. Nadat de vrouw verder gelopen was, mistte de man zijn portemonnee die hij in zijn broekzak had zitten. In de portemonnee zat niet alleen 25 euro maar ook zijn NAC seizoenskaart.

Vanmiddag overkwam hetzelfde delict ook een 78-jarige Bredase vrouw op Moerwijk. In een kledingzaak werd haar portemonnee uit het voorvak van haar boodschappenwagen gestolen.

Een 69-jarige Bredase is gistermiddag het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Haar overkwam het op de Oude Vest toen ze in een bus stapte. Volgens de aangeefster was het een gedrang tijdens het instappen in de bus, een zakkenroller heeft toen haar portemonnee uit de boodschappentas weten te halen. Het slachtoffer is kennelijk gevolgd nadat ze bij het postkantoor gepind had. De dief heeft namelijk 1100 euro opgenomen met behulp van het pinpasje dat in de gestolen portemonnee zat.

Verkeerscontrole in Breda levert 57 bekeuringen op

Het team Vlaanderenstraat heeft in de ochtenduren op een drietal plaatsen in hun bewakingsgebied een grote verkeerscontrole gehouden, te weten de Oosterhoutseweg in Teteringen, de Nieuwe Kadijk en de Nieuwe Bredasebaan. Daarbij zijn totaal 75 voertuigen gecontroleerd. Er werden 57 bekeuringen uitgeschreven.

Deze waren onder andere het opvoeren van het vermogen; rijden zonder een helm te dragen en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Ook waren er autobestuurders die niet de autogordel droegen en die op de kruising Edisonstraat met de Nieuwe Kadijk linksaf sloegen waar dat verboden is. Totaal zijn er 3 bromfietsen uit het verkeer genomen omdat ze niet verzekerd waren. Een bromfietsbestuurder had getracht om de cijfer-lettercombinatie de juiste kleuren te geven voor het verzkeringsjaar. Waarschijnlijk was de verf op want de combinatie was in twee verschillende kleuren. Gezien de resultaten van deze controle die in totaal een drietal uur inbeslag nam, zal deze zeker herhaald worden.

Beginnende brand in drukkerij

ETTEN-LEUR: Vanmiddag is op de Paralelweg in een drukkerij omstreeks 16.00 uur, een kleine brand onstaan in een schakelkast, vermoedelijk veroorzaakt door een defecte airco. De brand ging gepaard met een knal. De bedrijfsbrandweer en de brandweer van Etten-Leur hebben de brand geblust.

Bron: Willem van Hooijdonk