Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-03-2003 Vervolgpersberichten Heerlen / Vaals (RKey; 15.10 u) Woensdag, 19 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; grote hennepkwekerij
Bij een controle vandaag, woensdag in een loods op een perceel aan de Kissel in Heerlen trof de politie een grote hennepkwekerij aan met totaal ruim 1.900 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur zoals een negentigtal groeilampen, afzuiginstallatie, schakelapparatuur en bewateringsinstallatie, in beslag genomen. De brandweer werd ingeschakeld teneinde het water van de bewateringsinstallatie weg te pompen. Omdat de politie ook aanwijzingen had dat met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. De politie die aanwijzingen had dat er mogelijk hennep werd gekweekt, ging vandaag dan ook controleren. Er was ten tijde van de controle niemand aanwezig. De politie stelt verder onderzoek in.

Vaals; met tranende ogen
Vanmorgen kreeg de politie een melding dat er een ruzie was tussen enkele verkeersdeelnemers op de Randweg in Vaals. De politie die snel ter plaatse ging zag nog juist een auto wegrijden en sprak deze automobilist (uit Simpelveld) en een mede-inzittende vrouw aan. Die stapten vervolgens met nogal betraande ogen uit de auto en verklaarden dat zij zojuist een ruzie hadden gehad met een onbekende voetganger over een verkeerssituatie waarbij de automobilist zich op enig moment enigszins bedreigd voelde. Daarop had de automobilist een busje pepperspray tevoorschijn gehaald en daarmee naar de voetganger gespoten. Echter, hij hield daarbij geen rekening met de harde wind waardoor de pepperspray terug in hun eigen ogen waaide. De politie nam het busje in beslag en maakte proces-verbaal op terzake overtreding van de Wet wapens en munitie. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de automobilist een boete opgelegd van 130 Euro.