Katholieke Universiteit Nijmegen

Duurzaamheidsjaar KU Nijmegen
Faculteit der Medemenselijkheid, Persoonlijke Groei & Duurzame Ontwikkeling
De Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN) presenteert in samenwerking met beeldend kunstenaar Jack van Mildert, studenten en medewerkers van de KUN en de Hogeschool voor de kunsten Arnhem de Faculteit der Medemenselijkheid, Persoonlijke Groei & Duurzame Ontwikkeling (FMPG&DO). Tijdens het Re-Meet-project wordt de wenselijkheid van de FMPG & DO onderzocht.

Vanuit de filosofie dat duurzaamheid begint bij interesse in elkaar zullen de eerste praktijkonderzoeken in de vorm van ontmoetingsmodellen worden gepresenteerd aan een breed publiek. Met behulp van de modellen zullen de eerste studenten een begin gaan maken met de invulling van deze praktijkstudie waar de menselijke maat en het alledaagse leven centraal zullen staan.
De eerste onderzoekstrajecten zijn vanaf 17 maart van start gegaan op de campus van universiteit. En wel in De Refter, het Cultureel Café en de kantine in het Beta gebouw. Op placemats voor op de dienbladen zal in woord en beeld voer voor een dialoog gedrukt staan. Met de placemat als basis zal niet alleen met bekenden maar zeker ook met onbekenden in alle rust gegeten en gesproken kunnen worden. Om een zo groot mogelijke diversiteit te creëren van onderzoekslocaties zullen er in dezelfde periode voor het veldwerk papieren tafel- en picknickkleden beschikbaar zijn. Zolang de voorraad strekt!
Beide projecten opereren onder het motto: Re-Meet: Explore yourself, invite a Stranger!

De eerste onderzoeksresultaten worden woensdag 2 april tijdens de slotmanifestatie van het Duurzaamheidsjaar op de KUN in de B-faculteit gepresenteerd en aangeboden aan het College van Bestuur KUN en de burgemeester van Nijmegen. Dit gebeurt omstreeks 17.30 uur. De B-faculteit is te vinden aan het Toernooiveld 1 te Nijmegen.

Re-Meet is een onderdeel van de manifestatie DeXM/Over Overmorgen in het kader van het Duurzaamheidsjaar op de KUN.
19-3-2003


* Website