Nederlandse Vakbond Varkenshouders


Barneveld, 19 maart 2003
Kenmerk: P4231

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders i.o. stuurt een Open Brief over de Klassieke Vogelpest naar minister President Balkenende.

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders i.o. (NVP i.o.) behartigt de belangen voor de pluimveehouders in Nederland. Wij zijn een platte organisatie, met korte en heldere lijnen, die zich sterk maakt voor een betere positie van de pluimveehouders. De NVP i.o. staat voor een zelfstandige, onafhankelijke, sectorale belangenbehartiging

De NVP i.o. heeft haar zienswijze over de huidige situatie met betrekking tot de klassiek Vogelpest verwoord in een open brief aan Minister President Balkenende. De NVP i.o. is verheugd over de uitspraak van de minister president dat er geen enkele pluimveehouder failliet mag gaan als gevolg van de uitbraak van Vogelpest. Tevens zijn een aantal adviezen verwoord over het ruimingbeleid en de opbrengstderving voor de (broed) eieren bij de pluimveehouders. De NVP i.o. biedt aan om na de huidige ziekteuitbraak op een constructieve wijze een bijdrage te leveren aan een discussie over de diervriendelijkheid van de huisvesting voor kippen.
---