Ingezonden persbericht


Persbericht

GGD Kennemerland pakt vaccinaties BMR en DTP grootschalig aan

De GGD Kennemerland gaat vanaf woensdag 19 maart a.s. de vaccinaties BMR en DTP grootschalig aanpakken. Alle kinderen in de regio Kennemerland die dit jaar 9 worden (geboren tussen 01-01-2003 en 31-12-2003) hebben hun oproepbrief hiervoor al ontvangen. Zo'n 4300 kinderen zullen tijdens drie middagen hun vaccinatie krijgen. De ruim 2000 kinderen uit de gemeenten Bennebroek, Haarlem (centrum, oost en Schalkwijk), Heemstede en Zandvoort zullen als eerste groep op woensdag 19 maart in de Spaarnehal in Haarlem worden gevaccineerd.

Nieuwe manier van oproepen

Tijdens de meningokokkenvaccinatiecampagne heeft de GGD Kennemerland veel positieve ervaring opgedaan met deze nieuwe manier van oproepen. Ook veel ouders ouders/verzorgers waren enthousiast. Nu is het mogelijk om zonder verlies van kwaliteit in de dienstverlening tijdens drie middagen ruim 4000 kinderen hun vaccinaties te geven, terwijl in het verleden deze kinderen tijdens 26 middagen op diverse locaties in verschillende gemeenten ingeënt werden.

Velserbroek en Beverwijk

Op woensdagmiddag 26 maart zullen de 9-jarigen uit de gemeenten Bloemendaal, Haarlem (Noord), Haarlemmerliede/Spaarnwoude en Velsen (Zuid) in het Polderhuis in Velserbroek hun vaccinaties ontvangen. De kinderen uit de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen (Noord) zullen op woensdagmiddag 2 april in de Sporthal Beverwijk in Beverwijk gevaccineerd worden.

Vaccinaties BMR en DTP

Deze vaccinaties vallen onder het Rijkvaccinatieprogramma. De BMR biedt bescherming tegen bof, mazelen en rode hond en de DTP is tegen difterie, tetanus en polio.

Haarlem, 17 maart 2003