Openbaar Ministerie

Vijftien maanden cel voor mishandeling vriendin

---

De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag een voormalige profbokser veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens mishandeling van zijn vriendin. De verdachte moet ook de vijf maanden die hij bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk kreeg opgelegd, uitzitten. Tegen de verdachte was vier jaar geëist voor poging tot doodslag.

De ex-bokser mishandelde zijn vriendin in juli 2002 dusdanig dat artsen blauwe plekken, een hoofdschudding en mogelijk hersenletsel constateerden. Het was niet de eerste keer dat de man zijn vriendin mishandelde. In 2000 werd hij daar ook al voor veroordeeld, al bleef het toen bij dienstverlening en een vrijwillige behandeling om zijn agressie onder controle te krijgen. Ook voor de mishandeling van zijn ex-vrouw werd de Rotterdammer in 1999 tot dienstverlening veroordeeld.
,,Helaas is het weer zo ver'', zei de officier van justitie dan ook tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden. Hij zei herhaling te vrezen, hoewel dat niet bleek uit onderzoek in het Pieter Baancentrum. De oud-bokser werd overigens tevens veroordeeld wegens een eerdere mishandeling van een agent.
Poging tot doodslag achtte de rechtbank niet bewezen, maar de kans dat er zwaar lichamelijk letsel zou ontstaan was aanmerkelijk. De rechtbank rekende het de verdachte zwaar aan dat hij als voormalige prof zijn zelfbeheersing niet had kunnen bewaren.