Radio Nederland Wereldomroep


19 maart 2003

Extra uitzendingen Wereldomroep en BVN-TV voor het Midden-Oosten

Met het oog op de naderende oorlog in Irak zet de Wereldomroep vanaf vandaag twee extra kortegolf frequenties in richting het Midden-Oosten. Voor extra BVN-TV uitzendingen wordt vanaf vandaag de Eutelsat Hotbird 3 satelliet 24 uur per dag ingezet. Deze satelliet is in een groot deel van het Nabije- en Midden-Oosten te ontvangen. De extra frequenties en de extra zendtijd op de satelliet blijven voorlopig één week gehandhaafd.

Radio
Aan de bestaande kortegolf frequenties richting het Midden-Oosten zijn toegevoegd de 7310 kHz (van 04:30 tot 05:25 Nederlandse wintertijd), die in Turkije, Israël, Saoedi-Arabië, Koeweit, Iran en Irak te ontvangen is; en de 21735 kHz (van 14:30 tot 15:25 Nederlandse wintertijd), die in Afghanistan en Pakistan te beluisteren is.

TV
Via de Hotbird 3 satelliet kunnen - naast de reguliere BVN-kijkers - Nederlandse militairen en ambassades in het Midden-Oosten de BVN-TV uitzendingen ontvangen. Alle extra uitzendingen zijn free-to-air.

Een overzicht van alle huidige frequenties en uitzendtijden per doelgebied zijn te vinden op www.wereldomroep.nl. De BVN-TV satelliet gegevens staan op www.bvn.nl.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiamento aan miljoenen mensen over de hele wereld. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.

BVN-TV is een samenwerkingsverband van de NOS, de VRT en de Wereldomroep. Nederlandstaligen in het buitenland kunnen via BVN-TV televisieprogramma's van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen ontvangen, waaronder nieuws, actualiteiten, kinderprogramma's, sport en documentaires. BVN-TV is nu al te ontvangen in meer dan 100 landen in Europa, Noord Afrika, Zuidelijk Afrika, het Midden-Oosten, de Nederlandse Antillen, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Uitgebreide programma-informatie en ontvangstgegevens staan op www.bvn.nl.