Politie Twente

Persberichten Politie Twente
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-035405
Enschede, Faberstraat
Dinsdag 18 maart, omstreeks 16.50 uur Een 45 jr. automobiliste uit Enschede, verleende rijdende op de Faberstraat, geen vrije doorgang aan een 23 jr. bestuurder van een bromscooter ook uit Enschede afkomstig. De 45 jr. automobiliste wilde achteruit een parkeervak inrijden en zag daarbij de van achteren komende bromscooter over het hoofd. Deze kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto van een 52 jr. bewoner, ook deze auto kreeg schade. De 23 jr. is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Aantreffen gestolen auto
03-031189
Enschede, Gronausestraat
Dinsdag 18 maart, aantreffen, 10 maart de diefstal Werd gemeld dat aan de Gronausestraat in Enschede een zwarte VW Golf stond die niet was afgesloten en die behoorlijke schade aan de achterzijde had. Ter plaatse bleek het te gaan om een auto die op 10 maart jl. was gestolen bij een garagebedrijf aan de Hulsmaatstraat in Enschede. De auto is afgesleept en de eigenaar is in kennis gesteld.

Auto na driekwart jaar terug
03-035491
Enschede, Wesselerweg
Dinsdag 18 maart
Werd gemeld dat bij de kinderboerderij aan de Wesselerweg in Enschede, al een aantal dagen een auto met handelaarkenteken zou staan. Bij controle bleken de platen gestolen te zijn bij een garagebedrijf in Haaksbergen en de auto was vorig jaar juli, ontvreemd vanaf de Geessinkweg in Enschede. Op verzoek van de eigenaar is de auto afgesleept.

Aanhouding notoire winkeldief
03-035451
Enschede, Lage Bothofstraat
Dinsdag 18 maart, omstreeks 18.50 uur Een winkelende burger betrapte een andere klant, toen deze bij een supermarkt aan de Lage Bothofstraat in Enschede, 18 blikjes bier wilde meenemen zonder die te betalen. De oplettende getuige gaf de man over aan de bewakingsdienst van de supermarkt.De aangehouden persoon bedreigde daarop het winkelpersoneel. Hij werd door de ter plaatse gekomen politiemensen meegenomen naar het bureau, waar het bleek te gaan om een 42 jr. man zonder vaste woon of verblijfplaats, die reeds 32 keer eerder was aangehouden geweest voor winkeldiefstal.Door justitie werd daarop bepaald dat de man in verzekering gesteld moest worden en moest worden voorgeleid bij justitie. Het bleek dat de 42 jr. vrijdag jl. vervroegd was vrijgelaten nadat hij 8 maanden had uitgezeten van een 10 maanden opgelegde gevangenisstraf die hem was opgelegd i.v.m. het plegen van een gewelddadige winkeldiefstal.