Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 19-03-2003 Persbericht District Heerlen
Heerlen

Persbericht

Voerendaal; vier woningen door brand beschadigd

Woensdagavond werd omstreeks 20.45 uur een uitslaande brand ontdekt in een woning aan de Tenelenweg in Voerendaal. De betreffende woning raakte zwaar beschadigd, terwijl drie aangrenzen woningen licht tot zware brand-, rook- en waterschade opliepen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Omstreeks 20.48 uur kreeg de brandweer een melding dat het pand Tenelenweg no. 61 in brand stond. Het vuur sloeg via het dak snel over naar de aangrenzende woningen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De zes bewoners van de vier betreffende woningen konden niet naar hun woning terugkeren. Zij werden elders ondergebracht. Bij de brand kwam, met name in de woningen, een beperkte hoeveelheid asbest vrij. In verband daarmee is de directe omgeving van de woningen afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf zal de asbest opruimen.

De brand werd bestreden door ongeveer 25 brandweermensen uit diverse kazernes van de brandweer Parkstad Limburg. Omstreeks 21.45 uur werd het sein brandmeester gegeven.
De technische recherche van de Regiopolitie Limburg-Zuid stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Bert Boosten, communicatiemedewerker van de Regiopolitie Limburg-Zuid, tel. 043-4006616 en Marcel Verheijden, voorlichter van de gemeente Voerendaal tel. 045 - 5753399